Početna Oko nas Budva Međunarodni dan čitanja stripova u javnosti

Međunarodni dan čitanja stripova u javnosti

0

JU Narodna biblioteka Budve i bioskop Cadmus Cineplex u saradnji sa Udruženjem strip-autora Crne Gore u svojim će prostorijama 28. avgusta obilježiti Međunarodni dan čitanja stripova u javnosti. Prvi put je ova manifestacija obilježena 2010. idejom dvoje ljubitelja stripske umjetnosti iz Amerike – Brajana Hitera i Sare Morin. Za datum su odlučili da bude rođendan poznatog strip-autora Džeka Kirbija.

U čitaonici Narodne biblioteke Budve u srijedu, 28. avgusta u 11 časova biće upriličeno čitanje i crtanje stripova, a nakon toga u 12.15h – promocija podlista dnevnika Pobjeda, posvećenog Udruženju strip-autora Crne Gore. Na promociji podlista govoriće predsjednik Udruženja i urednik izdanja Simon Vučković.

Program obilježavanja Međunarodnog dana čitanja stripova u javnosti nastavlja u bioskopu Cadmus Cineplex u 13h kada će biti otvorena izložba Škole stripa i ilustracije – Budva, a govoriće predavač Simon Vučković.

– Ljubitelje stripa i umjetnosti u čitaonici Biblioteke očekuje kvalitetno i dinamično druženje uz čitanje stripova, kvalitetom više što će događaju prisustvovati mladi talentovani polaznici škole stripa i ilustracije koja već četvrtu godinu postoji i nastavlja rad. Oni će iskoristiti priliku da pokažu prisutnima svoje crtačko umijeće, koje bez obzira na njihove godine nije zanemarljivo, jer neki od njih već imaju objavljene radove u renomiranim magazinima stripa i lokalnim časopisima, najavljuju iz JU Narodna biblioteka Budve.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code