Početna Turizam Međunarodni festival uličnih performera “InArt”, od srijede u Tivtu

Međunarodni festival uličnih performera “InArt”, od srijede u Tivtu

1

„InArt“ naziv je međunarodnog festivala uličnih perofrmera, u organizaciji TO Tivat, u saradnji sa NVO Umjetnička fabrika iz Podgorice i firmom Koncept plus, koji će biti održan u Tivtu od 26. do 28. jula.

 

– Tokom tri dana festivala publika će imati prilike da vidi čak 30 različitih programa. Da maštoviti i talentovani izvođači ne ostave nikoga ravnodušnim, nastojaćemo i ove godine. Svi posjetioci InArt-a imaće šta da vide: tivatske ulice ugostiće plesače, cirkuske i pozorišne trupe, animatore, svirače, muzičke grupe – kazali su organizatori.

Festival je i ove godine zadržao svoj međunarodni karakter, pa će se tako pored umjetnika iz Crne Gore u našem programu naći i njihove kolege iz još 7 zemalja. Neka od imena ovogošnjeg festivala su pozorišne trupe: Teatro Due Mondi (Italija) i Lilou (Francuska), zatim duo Clap Clap Circo (Urugvaj/Argentina), Katastrofa Clown (Italija), Magister Ludi Man Band (Hrvatska) i drugi.

Od domaćih učesnika tu su gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević, koji će predstaviti svoju kompoziciju  “Akrobat”, za koju će video spot biti sniman upravo tokom trajanja festivala, a plesni klub Bellissima iz Tivta će svojim nastupom otvoriti Festival 26. jula.

Produkciju festivala potpisuje kreativn tim Umjetničke fabrike koji čine: Maja Bakić, Bojan Terzić i Ljubo Kaličanin (pod krovnom organizacijom Umjetnička fabrika), u partnerstvu sa: Turističkom organizacijom Tivat, Opštinom Tivat,  Turskim kulturnim centrom, Francuskim institutom i italijanskom regijom Emilija Romanja.

1 komentar

  1. Festival pocinje danas, a nigdje nema programa. Na sajtu festivala – program iz 2016.
    Novinar nas obavjestava ko cini umjetnicki, produkcijski, itd. tim, ko je dao novac, ali ne u koliko sati i na kojim lokacijama ce se odvijati programi.
    Uz sve dobre zelje, ovo je ipak amaterski.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code