Početna Društvo Međunarodni literarni uspjeh Jovane, Milice i Ivana iz OŠ Ilija Kišić

Međunarodni literarni uspjeh Jovane, Milice i Ivana iz OŠ Ilija Kišić

5

Nastavnička mreža tokom pandemije okupila je nastavnike Zapadnog Balkana sa željom da im u novoj i ne baš prijatnoj situaciji pruži podršku kroz razmjenu materijala i ideja za realizaciju nastave na daljinu razmjenu informacija, saradnju, ali i psihološku potporu. U projektu „Planeta diše u istom ritmu“ našli su se uspješno i učenice zeleničke OŠ Ilija Kišić.

– Cilj Mreže je i podsticanje i jačanje dječijeg likovnog i literarnog stvaralaštva na daljinu, pa je raspisala javni poziv za sve učenike osnovnih i srednjih škola regiona na temu: “Planeta diše u istom ritmu” – navodi direktorka Snežana Mirković.

Međunarodni stručni žiri, dva dana nakon što je Кonkurs završen, za kategoriju starijih razreda osnovne škole izdvaja i pohvaljuje 26 učenika. Tako su se na spisku pohvaljenih pod nazivom Poezija i proza, širi izbor stvaralaca, našla imena i radovi troje učenika iz OŠ Ilija Кišić: Jovana Potkonjak, učenica VIIIa i Milica Radulović i Ivan Medenica iz VIa.

– Međunarodni stručni žiri 16. maja saopštio je imena finalista. Među pobjednicima konkursa našli su se radovi učenika iz RS Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Nagrađene su i dvije učenice iz OŠ,,Ilija Кišić”, Jovana Potkonjak, za poeziju i Milica Radulović za prozu – dodaje Mirković.

Mentorka Tamara Кomar kaže da je vjerovala u kvalitet radova svojih učenika, ali i da je prijatno iznenađena uspjehom koji su ostvarili odmjeravajući svoju literarnu snagu sa vršnjacima iz regiona.

Ističe neumornu Željanu Radojičić Lukić koja je sa saradnicima stala na čelo trenutno najveće i najživlje, pa i najveselije balkanske zbornice i ne može da ne pomene nesebičnu Ivanu Vanju Milić, administratorku Mreže za Crnu Goru, bez čije se tehničke podrške literarni radovi zeleničkih učenika Jovane Potkonjak, Milice Radulović i Ivana Medenice ne bi našli među nagrađenima, odnosno pohvaljenima.

5 Komentari

    • Ima jos erudita i odlicnih pedagoga u toj skoli, kao na pr Tamara Komar, Rajna itd… Naravno, i Goran je medju njima. U svakom smislu odlican kokektiv divnih ljudi i odlicnih pedagoga.

      3
      1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code