Meljine domaćin bućarskog turnira

Meljine domaćin bućarskog turnira

1
Podijeli

Na terenu Boćarskog kluba Meljine kod zgrade Pošte, biće u nedjelju 23. septembra organizovan i boćarski turnir koji će okupiti najbolje igrače, sadašnje i bivše reprezentativce iz Crne Gore, odnosno Herceg Novog, Tivta i Budve.

Želja organizatora jednodnevnog turnira, Boćarskog kluba Meljine u saradnji sa Mjesnom zajednicom Meljine, je da ponovo „ožive“ teren u Meljinama,  kao i da kod mladih probude želju za bavljenje ovom tradicionalnom sportskom disciplinom.

Picerija i restoran

Turnir će ovog puta okupiti samo boćare iz Crne Gore, dok bi već od naredne godine trebalo da dobije međunarodni karakter.

Igraće se u disciplini parovi po sistemu eliminacije (nokaut sistem). Učešće je potvrdilo deset parova iz Boke i Budve. Parove čine najbolji igrači, mahom sadašnji i bivši reprezentativci, osvajači brojnih medalja sa prvenstava Evrope i svijeta. Među njima su: Miroslav Petković, Bogdan Đurović, Mihailo Đurović, Nikola Mikulić, Đuro Milanović, Radovan i Milenko Bojanović, Zoran Vučetić, Ilija Bumbar, Javor Knezović, Rade Zec, Tomo i Nenad Ranković, Dejan Stjepčević i drugi. Za najbolje, odnosno prva tri plasirana para, Mjesna zajednica Meljine obezbijedila je pehare i medalje.

Turnir će u 9 h otvoriti sekretar za sport i društvene djelatnosti, Darko Klasić. Dodjela nagrada najavljena je za 21 h, a pehare i medalje uručiće predsjednik Boćarskog saveza Crne Gore, Dejan Maslovar. Turniru će prisustvovati bivši i sadašnji članovi kluba.

Boćarski klub Meljine jedan je od sportskih klubova u gradu sa tradicijom dugom 3 decenije. Zbog nedostatka finansijskih sredstava, jedini teren u Meljinama je propadao, a klub nije primao nove članove. Stoga je, početkom avgusta, donacijom jednog od članova kluba, teren uređen.

Klub je pokrenuo i svojevrsnu „malu školu boćanja“ za najmlađe, od 10 godina pa naviše, a jednočasovni treninzi održavaju se svake večeri od 19 h. Do sada je prijavljeno desetoro djece, pa iz kluba pozivaju zainteresovane da se priključe, jer se članarina ne naplaćuje. To su ujedno i „prvi, novi“ članovi nekog boćarskog kluba u gradu, budući da je posljednji, aktivan član, registrovan prije dvije decenije.

Teren u Meljinama, međutim, i dalje ne zadovoljava kriterijume koji su neophodni da bi se klub mogao takmičiti na državnom nivou. Od neophodne 4, posjeduje samo dvije „trake“, što je dovoljno za takmičenje u II ili III ligi. Sa druge strane, otežavajuća okolnost je i što ovaj sport nije dvoranski, odnosno u gradu nema sale sa terenom za boćanje. Stoga je boćanje moguće samo tokom ljetnjih mjeseci, do prve polovine oktobra.

Uz to, Boćarski klub Meljine tokom novembra očekuje preregistracija i izbor novog rukovodstva. Klub trenutno okuplja 15 članova.

U Herceg Novom su aktivna 3 Boćarska kluba: Val, Meljine i Bijela.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code