Početna Društvo MELJINE: RASKOPANA OBALA I ULICE ZBOG KOLEKTORA, IZVOĐAČA NEMA

MELJINE: RASKOPANA OBALA I ULICE ZBOG KOLEKTORA, IZVOĐAČA NEMA

0

Za izgradnju kolektora i polaganje kolektorskih cijevi u hercegnovskoj Opštini, kao i sve probleme koji prate ovaj projekat od početka, mještani su odavno izgubili razumijevanje ali i strpljenje.

Situacija je jednako loša na svim “aktivnim” gradilištima duž rivijere – putevi raskopani, stubovi javne rasvjete deaktivirani ili oštećeni, prilazi kućama praktično nemogući.
Upravo na ovakvu situaciju u Meljinama ukazuju posjetioci našeg portala, koji tvrde da su radovi u ulici braće Pedišića obustavljeni i da se ne radi ništa već dva mjeseca:
“Ostalo je još nekih desetak metara da se iskopa i polože cijevi za kolektor. Međutim, radnici su otišli i posao je nedovršen. Jedna od najljepših uvala u gradu sa lijepim plažama sada izgleda kao da se II Svjetski rat tu završio. Stvarno je žalosno. Sem toga su i izvođači slomili novu uličnu rasvjetu koja je postavljena sredinom decembra” – pričaju nam ogorčeni mještani Meljina.
Oni apeluju na izvršnu vlast da što prije narede firmi “Ćeltikćoglu” i njihovim podizvođačima da se vrate na teren i završe započeti posao.
Sa nadležnima u “Ćeltikćogluu” Radio Jadran danas nije mogao da stupi u kontakt, jer, kako nam je saopšteno, menadžer projekta Samir Karišik, službeno odsutan. Direktor Društva za izgradnju kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš, kazao nam je da dok se radovi ne završe, ulica mora biti raskopana. Ipak, nije znao da kaže zbog čega su radovi prekinuti, podsjećajući:
“Radi se na potezu od nove pumpne stanice na kružnom toku do stare kod Lalovine, njih dvije se moraju “spojiti” da bi se pustile u rad. Ostalo je da se postavi nekih 20-30 m i to će narednih dana biti gotovo. Mora, jer je riječ o javnoj površini, putu” – uvjerava Velaš.
Zbog enormnog kašnjenja u izgradnji kolektora, novska Skupština je na posljednjem zasijedanju prošlog petka donijela nekoliko zaključaka. Između ostalog da se angažuju 4 nezavisna ekspertska tima koji će u najkraćem roku sačiniti ekspertske izvještaje o činjeničnom stanju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code