Memorandum o saradnji SMŠ “Ivan Goran Kovačić” i PVK Jadran Carine

Memorandum o saradnji SMŠ “Ivan Goran Kovačić” i PVK Jadran Carine

1
Podijeli

Učenici SMŠ “Ivan Goran Kovačić” bili su učesnici Olimpijskih igara u Riju, takođe vicešampioni svijeta u vaterpolu, kao i šampioni Evrope u juniorskim kategorijama, ali i prvaci države i vicešampioni regionalne vaterpolo lige. Zbog svega toga u ovoj školi potpisan je  Memorandum o saradnji sa PVK Jadrana Carine.

Time je ozvaničena dugogodišnja saradnja između SMŠ “Ivan Goran Kovačić” i PVK Jadran Carine. Memorandum su potpisali direktor SMŠ “Ivan Goran Kovačeić”, Momir Dragićević i direktor PVK Jadran Carine, Miloš Mračević.

Picerija i restoran

Suština ovog Memoranduma, kako je kazao Dragićević jeste da se među djecom i mladima u lokalnoj zajednici promovišu sportske aktivnosti i zdravi stilovi života.

– Da Jadran i škola osnuju Savjet za sport, gdje bi se na kvalitetnoj osnovi razmatrale zajedničke mogućnosti apliciranja prema različitim međunarodnom sportskim organizacijama, radi zajedničke realizacije sportskih programa, u koje bi bili uključeni, ne samo učenici koji se aktivno bave vaterpolom – kazao je Dragićević.

On je pohvalio inicijativu o saradnji, ali i PVK Jadran kao sportsku instituciju koja je prepoznala obavezu da prati pedagoška dostignuća svojih članova u školi.

– Na takav način jedni i drugi doprinosimo da mladi izađu iz škole kao potpuno razvijene ličnosti, jer osim školskog postignuća, cilj nam je, prije svega, da mladi razviju sebe kroz sport i druge aktivnosti, kao zrele ličnosti koje će drugima prenositi opšte vrijednosti, koje su potrebne i društvu i njima samima, kao pojedincima – istakao je Dragićević.

U holu škole postavljena je vitrina u kojoj se nalazi dio Jadranovih trofeja, povjerenih školi na čuvanje, ali i dio trofeja koje su učenici škole osvojili na raznim takmičenjima. Tu su trofeji osvojeni na državnim, školskim, olimpijskim susretima, kao što su trofeji šampiona u košarci u obje kategorije, trofej vicešampiona u fudbalu za djevojke, kao i trofej za osvojeno treće mjesto u fudbalu za muškarce. U vitrini se nalazi i lopta sa potpisima ovogodišnjeg vicešampiona regioinalne vaterpolo lige -Jadrana Carine.

Direktor PVK Jadran Carine, Miloš Mračević je istakao da je saradnja kluba i škole do sada bila odlična i zahvalio kolektivnu škole zbog razumjevanja prema obavezama igrača Jadrana, ujedno njihovih đaka.

– Iz te zaista pozitivne saradnje, usmjerene ka tome da se od naših sportista, đaka ove škole naprave bolji, kvalitetniji ljudi, proizašao je i ovaj Memorandum. On nas na neki način dodatno obavezuje da energiju usmjerimo ka stvaranju novih sadržaja i mogućnosti – kazao je Mračević.   Memorandum nije samo radi onih koji treniraju plivanje i vaterpolo, već svih đaka koji žele da se aktivno bave sportom.

Mračević je podsjetio i na probleme nasilja u školama, kao i na prisutnost raznih poroka, gdje bi sport, kao jedna zdrava aktivnost, mogao da redukuje te socijalno devijantne pojave među srednjoškolcima.

– Ponosni smo na činjenicu da Srednja škola “Ivan Goran Kovačić” postiže jako dobre sportske rezultate na školskim igrama. Ali malo smo tužni, jer tu nema takmičenja u vaterpolu. Ubijeđeni smo da bi škola osvojila sigurno sva prva mjesta, odnosno uzela sve zlatne medalje – naveo je Mračević.

On je obećao zajedničke projekte sa kojima će aplicirati kod domaćih i inistranih fondova. Predložio je da se u narednim godinama pokrene inicijativa da se vaterpolo uvrsti u školske igre, jer PVK Jadran je spreman da pruži svu tehičku i logističku podršku.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code