Početna Društvo Memorijalna akcija dobrovoljnih davalaca krvi, uz sjećanje na policajca Milutina Lekovića

Memorijalna akcija dobrovoljnih davalaca krvi, uz sjećanje na policajca Milutina Lekovića

0

Klub doborovljnih davalaca krvi Herceg Novi pokreće novu memorijalnu akciju, ovoga puta uz sjećanje na tragično preminulog pripadnika Centra bezbijednosti Herceg Novi, Milutina Lekovića Leku.

Akcija koja će nostiti njegovo ime biće prvi put održana u subotu 16. maja u plavom salonu PZU Meljine, od 10 – 14 h.

„KDDK Herceg Novi apeluje na sve potencijalne davaoce krvi da se pridržavaju mjera koje su propisane dok traje pandemija virusa Covid-19“, poručili su iz kluba.

Akciju organizuju u saradnji sa: Stanicom granične policije Herceg Novi, Centrom bezbijednosti Herceg Novi, IPA sekcija Crna Gora.

Akcijom će rukovoditi Zavod za transfuziju krvi Crne Gore.

O uslovima koje zainteresovani davaoci moraju ispoštovati zbog poštovanja mjera NKT, mogu se informisati na broj telefona 068-047 111-transfuzija Kotor ili na zvaničnoj stranici Zavoda za transfuziju krvi.

Podsjetićemo, službenik granične policije Herceg Novi, Milutin Leković Leka tragično je stradao 15. decembra prošle godine u Igalu kod Galeba, kada je na njega albanski državljanin ispalio hice iz pištolja, a zatim sa dvoje sunarodnika dao se u bjekstvo. Ljekari u risanskoj bolnici borili su mu se za život, međutim, Leka je podlegao povredama.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi već pet godina organizuje takođe memorijalnu akciju darivanja krvi u sjećanje na tragično preminulog Jovana Kosaća, koji je ubijen ispred noćnog kluba Casa u Igalu, 14.09.2014. godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code