Početna Društvo Menadžment Bolnice Meljine: Očekujemo od Vlade rješenje statusa Bolnice, od Opštine ne...

Menadžment Bolnice Meljine: Očekujemo od Vlade rješenje statusa Bolnice, od Opštine ne samo deklarativnu podršku

9

Odlukom Privrednog suda Crne Gore 20. maja je ukinuta blokada računa Bolnice Meljine, potvrđuje u saopštenju menadžmenta Opšte bolnice Meljine.

– Sud je uvažio naše obrazloženje  da blokadom računa Bolnica Meljine nije u mogućnosti da nabavlja osnovna sredstva za rad, te samim tim ne može da pruža usluge građanima Herceg Novog, što dovodi do ozbiljnog ugrožavanja zdravstvenog i socijalnog stanja građana.

Fond zdravstva je isplatio sva potraživanja bolnice po osnovu fakturisanih usluga Fondu, te je od danas  Bolnica u mogućnosti da nabavi potrebna sredstva (kiseonik, reagense za laboratorijske analize, sanitetski materijal, hranu  gorivo…). Time je ponovo u mogućnosti da pruži građanima Herceg Novog sve usluge po ugovoru sa Fondom zdravstva Crne Gore – saopštavaju iz menadžmenta Bolnice.

Ovim mjerama je Bolnica u mogućnosti da nesmetano funkcioniše, ali u njenom menadžmentu u nastavku očekuju mjere Vlade Crne Gore koje bi dovele do konačnog rješenja statusa Bolnice i dovele je, kako navode,  u punu funkciju da pruža kvalitetnu zdravstvenu uslugu građanima Herceg Novog i brojnim turistima.

-Takođe, očekujemo da Opština Herceg Novi, osim deklarativne podrške, uloži stvarne napore i u skladu sa svojim nadležnostima omogući opstanak Bolnice u ovom gradu – navodi se na kraju saopštenja iz kabineta direktora PZU Opšta bolnica Meljine.

9 Komentari

 1. Lakše je kod privatnika ako si sposoban,ne treba veza i nema korupcije,a to je ono što svak želi.Što manje njih na teret države to više para državi i više kvaliteta za sve nas,a manje uzimanja onome ko se ubija od rabote sad…

  3
  5
 2. FUNKCIJA OPSTNE H. NOVI JE SAMA SEBI . DA PRIMAJU PLATE I UVECAJU ADMINISTRACIJU. VECA KORIST PO OPSTINU BI BILO DA POLA OPSTNE NE DOLAZI NE NA POSO NEGO U OPSTINU. PRVO STO ZA SVE NEMA POSLA A DRUGO AKO NISTA MANJI BI GRADJANIMA BIO MANJI RACUN ZA STRUJU ZBOGB PUNJENJE TELEFONA. A P NEKOM RAZVOJU NEMA NI R OD RAZVOJA I INVEDTICIJA NEMA OD CEGA.

  18
  3
 3. Svi znamo da se u svako državno preduzeće primala plata bez obzira koliko ko radi i zna.Zato bi svi da budu zaposleni u državnoj službi.Nema više toga,sve što može biće privatno,tako da će vam se naći samo novi gazda.Nema više niđe to što biste vi i Institut .A Opštini bi bilo pametnije da radi svoje poslove,da se i njihove službe ne privatizuju.Svi će morati da zaborave socijalizam i da se uozbilje.

  16
  4
 4. Vidim da botovi ne miruju, već su se dva bota javila da zamažu oči i skrenu pažnju sa istine. U ONU KOVERTU JE SUDBINA BOLNICE!!! Eeeej! ILI JE U BG Kod Maroja

  6
  13
 5. tacno zna se što je do Vlade što do opštine, Katić ako hoće može pomoći da ne pametuje mnogo dajući savjete Vladi..neka bud epraktičan bar da naredni javnim preduzećima da nekako pomognu Bolnici da se sredi krug bolnice, instalacije, nabavi aparati…eee koliko tu ima prostora ali treba sjesti i dogovorirti sve i svi treba da sa svakim pričaju za opšte dobro!

  21
  1
 6. Tako je,ne dozvolite ovim opštinarima da manipulišu sa narodom,ni nikome ne pomažu samo su prepreka svakom razvoju,ali vole da se slikaju i obećavaju-dosta je bilo!

  25
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code