Michael Dolgy-Miša trčao od Žanjica do Lovćena za 6 h 55 minuta

Michael Dolgy-Miša trčao od Žanjica do Lovćena za 6 h 55 minuta

2318
2
Podijeli

Michael DolgyMeđu hiljadama gostiju koji su ovoga ljeta odmarali na hercegnovskoj rivijeri jeste i ultramaratonac iz Australije, Michael Dolgy. Upravo je sa porodicom, suprugom i troje djece, napustio, nakon tri nedjelje ljetovanja, atraktivno izletište Žanjic, na poluostrvu Luštica.

Ništa ne bi bilo neobično, da Dolgy, koji, inače, živi u Moskvi, nije iskoristio odmaranje i za trening, koji je podrazumijevao da za 6 sati i 55 minuta istrči s mora, sa Žanjica, do vrha Lovćena.

Picerija i restoran

Svoje putešestvije, dok je prolazio Bokom i podlovćenskim vrletima, zabilježio je kamerom. Banane i čokolada, dva litra vode, davale su mu snagu dok je trčao serpentinama iznad Kotora, prestizao začuđene bicikliste, čak i auta. Majka mu je Ruskinja, pa ga zovu i Miša i kaže da mu je, poslije skoro 100 maratona, ovaj u Crnoj Gori poseban.

–      Tako se brzo smjenjuju različiti predjeli, od svitanja kada sam krenuo do brda sa kojih sam gledao sam izlazak sunca iza Lovćena – priča Miša koga ispunjava sreća dok trči kroz prirodu, ovoga puta  150 km do, kako opisuje, slobode i do nekog spoja sa višom silom, sa Bogom.

„Kada sam istrčao iz tunela – cijela Crna Gora je pred vama, osjećao sam kao da mogu letjeti, zagrliti cio svijet”.

Ovaj Australijanac, sljedbenik Forrest Gump-a, svakog dana dok je odmarao na Žanjicu, trenirao je po najvećoj vrelini, prelazeći deset do 20 kilometara, plivao, vozio kajak. Misli da je Crna Gora idealna za trening ultra maratonaca.

Michael Dolgy je do sada  trčao 70 maratona i 15 ultra maratona. To su distance koje imaju preko 100 kilometara i visinske razlike i do 6000 metara. Kaže da svaki put poslije njih izgubi 4 kilograma.

No, dobio je i veliku popularnost i ovoga puta promovisao Crnu Goru, objavljujući  trku od Žanjica do Lovćena na Youtube-u.

2 Komentari

  1. TO CARE, DA IMA VISE OVAKVIH GOSTIJU NEBI NAM TUKLA SA ŠETALIŠTA ONA ORIJENTALNO POLU ZAOSTALA GLAZBA,MADA OVAJ JE IŠAO NA ŽANJICE DA POBIJEGNE OD TOGA I DA MALO NAPUNI BATERIJE JER OSIROMAŠENI URANIJUM ŠTO NAS ČASTIŠE SJEVERNO ATLANTSKA BRAĆA JOŠ DEJSTVUJE.
    0    0

Ostavite komentar

*

code