Gojko Mićunović: Nisam bio nasilan

Gojko Mićunović: Nisam bio nasilan

5496
11
Podijeli

igalo soliteriNa tekst Radija Jadran ”Požar u soliteru u Igalu i napad na reportera Radija Jadran”, reagovao je  prozvani Gojko Mićunović koji demantuje da se nasilnički ponašao prema našem novinaru. Objavljujemo u cjelosti njegov demanti:

“Po dojavi  da se vidi crni dim iz vrha zgrade u centru Igala, pristupio sam dužnosti i otišao na lice mjesta kako bi ugasio  požar. Vatrogasci  su dolaskom na lice mjesta u 15:07 zatekli ogromnu količinu dima crnog dima kako izlazi iza zapaljenog postrojenja lifta. Tokom gašenja pojavilo se lice koje je u civilnom odijelu ometalo akciju gašenja i koristilo foto aparat. Napominjem, da vaš reporter nije koristio akreditaciju i da je došao neadekvatno obučen, tako da nisam mogao da pretpostavim da je novinar. Poslije više uzastopnih opomena i dalje je nastavio da gestikulira rukama. Ja sam mahnuo prema njemu alatom koji se koristi za razvaljivanje, koji je napomunjem sastavni dio opreme svakog vatrogasca, a ne sjekira kao što ste naveli na portalu Radija Jadran. Napominjem da nisam dozvolio svojoj djeci da budu u blizini požara, a kamoli licu koje se nenormalno ponaša. Jedino eliminišući ga aktivno sam mogao pristupiti gašenju požara uz asistenciju mojih kolega koji su prisustvovali samoj akciji gašenja požara. U ovoj akciji ne vidim nikakve elemente nasilja, već samo traženje novinarske afirmacije,a to se ne može ostvariti preko ljudi koji rizikuju svoj život da bi pritekli u pomoć ugroženim ljudima. Ovu izjavu dao sam i rukovodiocu službe Alekasandru Škobalju i nadam se da ćete ubuduće kako i novinarski kodeks nalaže čuti i drugu stranu.

Picerija i restoran

S poštovanjem, Gojko Mićunović”

11 Komentari

 1. U pravu je micunovic komsija, u onoj frci I guzvi dosao da fotografise bez akreditacije I jos ometa gasenje pozara.sta je htio I intervju u onom haosu.
  0  0
 2. @Luka, Savina, ma sta to govoris, je li trebao prvo da se isprica sa novinarem, pokaze mu okolinu, popiju po jednu, pa neka sve izgori, a onda pristupi gasenju pozara? Pa valjda je normalno da sve informacije da novinaru nakon obavljenog posla ili je to meni samo normalno?
  0  0
 3. mi smo komplet bolesno društvo. ovaj “spasilac” je trebao da iskomada novinara da bi mi osudili nasilničko ponašanje. strašno šta u nama čuči i ko je sve oko nas.
  0  0
 4. Ne može ovako da se ponaša jedan pripadnik Službe koja brine o ljudima.I novinar je radio svoj posao gopsodine MIćunoviću, i vi umjetso da mu pomognete dat einformacije,obebijedite da fotografiše ,vi s eobrušvate na njega.Sramota.Novinari su stvarno nezaštićeni.
  0  0
 5. danas opstaju samo nasilni….trebao je da novinaru sve pokaze..pejzaz…vidik….da covjek moze da slika na tenane…bolje da je novinar uzeo nrsto da pomogne…..komsija im je…ma ne dosao sa fotoaparatom
  0  0

Ostavite komentar

*

code