MIHAELA TODOROVIĆ IZLAŽE NA RIMSKIM MOZAICIMA

MIHAELA TODOROVIĆ IZLAŽE NA RIMSKIM MOZAICIMA

320
0
Podijeli

mihaela mrsic todorovicIzložba fotografija Rišnjanke Mihaele Todorović biće otvorena večeras na Rimskim mozaicima u 18 h.
Ovo je njena prva samostalna izložba u Crnoj Gori koju čini postavka od 15 psiholoških portreta i pejzaža u nekoliko različitih slikarskih tehnika, koje će biti izložene na nosećim stubovima ovog lokaliteta. Mlada umjetnica za naš radio je istakla da su joj Rimski mozaici oduvijek bili impresivni i inspirativni zbog čega se odlučila da baš na ovom mjestu svoj rad najprije predstavi svojim sugrađanima, a onda i drugim posjetiocima. mihaela 1„Ideja za Risan i mozaike je to što sam željela da moja prva samostalna izložba bude u gradu odakle potičem. Sem toga, dio istorije vezan za ovaj lokalitet me oduvijek zanimao tako da mi je sam doživljaj izložbe uz prostor značajniji”.
Todorovićka je dodala da nije bila u mogućnosti da postavi više od 15 slika, ali svoju prvu izložbu u rodnom gradu smatra ostvarenjem sna, zbog čega čitava postavka i nosi naziv „San”.
„Cilj izložbe mi je da ljudi prepoznaju emociju koju želim da im prenesem na slikama i da u njoj uživaju”, ističe ona.
Izložbu posebno interesantnom čini mjesto održavanja, s obzirom da je Todorovićka morala da traži dozvolu od TO Kotor da bi mogla da izloži slike.Postavka neće biti prodajnog karaktera naglasila je umjetnica, nadajući se da će ovom izložbom uspjeti da pokrene još niz drugih koje bi se na ovom lokalitetu mogle održati. Time bi Rimski mozaici dobili novu funkciju.
Mihaela Todorović rođena je u Kotoru 26.03.1975. Slikarstvom se bavi od ranog djetinjstva, a prva sačuvana djela su nastala prije dvije godine. Radi i boravi u Beogradu.
Izložba će trajati 15 dana.mihaela2

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code