MIHAJLO MARJANOVIĆ: AUTOMOBILI, ALI I RADNICI U KANDŽAMA MENADŽERA „PARKING SERVISA“

MIHAJLO MARJANOVIĆ: AUTOMOBILI, ALI I RADNICI U KANDŽAMA MENADŽERA „PARKING SERVISA“

150
0
Podijeli

Radnik „Parking servisa” doo Herceg Novi Mihajlo Marjanović i predsjednik Sindikata tog preduzeća novinarima je saopštio probleme koje ima u Parking servisu sa v.d. direktorom Miloradom Matkovićem oko obračuna plata za sebe i druge zaposlene, jer godinu ne može da se izbori sa njim u firmi.

Tvrdi da platna lista koju dobija ne izražava vrijednost radnog časa koji se množi sa koeficijentom, kao što je predviđeno Ugovorom o radu. Marjanović je objasnio da već duže vrijeme zahtjeva od nadležnih objašnjenje načina obračuna ličnog dohotka, koji podrazumjevaju odvojen obračun redovnih, prekovremenih, noćnih sati i rad praznikom, ali odgovor nije dobio.
Umjesto odgovara zbog ovog zahtjeva upao je „u kandže nadređenih” koji su počeli, kako kaže, proces zastrašivanja i pokrenuli dva disciplinska postupka protiv njega, bez pravnog osnova.
Prvi disciplinski postupak je pokrenut, jer se od njega tražilo da obavlja zadatke koji nisu u okviru njegovog posla, koje mu nadrđeni svo vrijeme izdaje. Drugi je dobio, kako tvrdi, jer je navodno odbio da izvrši radni zadatak, tj. dobio je poziv da izvrši podizanje vozila po završetku radnog vremena.
Radeći godinama u „Parking servisu” Marjanović se i kao predsjednik Sindikata susreće sa mnogim nepravdama i nezakonitostima, koje radnici moraju da trpe, počev od nepravilnog obračunavanja prekovremneog rada, obavljanja više poslova što nije po ugovoru o radu, do neuspjelih konkursa za izbor direktora. U ovom preduzeću su angažovana 33 stalno zaposlena radnika, a dolazi do novog zapošljavanja na mjestima gdje već ima viška radnika.
Mihajlo Marjanović je zaposlen u „Parking servis” Herceg Novi od 1.10.2008. godine kao vozač pauka, a od juna 2013. godine na neodređeno vrijeme. Primjećuje i da od ogromnog broja parking mjesta imaju samo 4 za invalidna lica, što je diskriminacija.
V.d. direktor ovog preduzeća Milorad Matković izjavio je za Radio Jadran da na sve ove „optužbe” nema nikakav poseban komentar. Riječ je o težoj povredi radne obaveza i kad se to desi onda je disciplinska odgovornost jednaka za svakoga, pa i za predsjednika sindikata, kaže Matković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code