Početna Ekonomija Mijomir Pejović: Herceg Novi, Kotor i Budva da preuzmu upravljanje Regionalnim vodovodom

Mijomir Pejović: Herceg Novi, Kotor i Budva da preuzmu upravljanje Regionalnim vodovodom

10

Poslanik Demokratske Crne Gore Mijomir Pejović predlaže da Opštine Budva, Kotor i Herceg Novi u skladu sa zakonom preuzmu obaveze prema preduzeću Štrabag, jer je kako tvrdi neodgovorno poslovanje rukovodstva Regionalnog vodovoda dovelo do gubitka spora sa Štrabagom.

Predlaže da u zamjenu za tako preuzete obaveze Regionalni vododod ustupi upravljačka prava ovim opštinama.

– Usljed neodgovornog poslovanja rukovodstva Regionalnog vodovoda, čiji je osnivač Vlada Crne Gore, a što za posledicu može imati restriktivno vodosnabdijevanje primorskih opština, Demokratska Crna Gora poziva predstavnike opština Budva, Kotor i Herceg Novi da novonastalu dramatičnu situaciju u kojoj se nalazi Regionalni vodovod riješe na sledeći način: opštine Budva, Kotor i Herceg Novi se pozivaju da, u skladu sa zakonskim propisima, preuzmu obaveze prema preduzeću Štrabag, a u zamjenu za ovako preuzete obaveze upravljačka prava u Regionalnom vodovodu biće ustupljena pomenutim opštinama, navodi Pejović.

On podjeća da je Demokratska Crna Gora u toku samog sudskog procesa koji se vodio između preduzeća Štrabag i Regionalnog vodovoda upozoravala da bi eventualni neuspjeh u tom sporu bio poguban po poslavanje Regionalnog vodovoda, a što se na kraju, nažalost, i obistinilo.

– S obzirom na to da je Vlada Crne Gore većinski vlasnik i da ista imenuje upravljačku strukturu u Regionalnom vodovodu koji po važećim propisima ima monopolistički položaj, prosto je nevjerovatno kako je došlo do toga da jedno takvo preduzeće bude nelikvidno. Ova inicijativa Demokratske Crne Gore ima za cilj da se izbjegne plaćanje pomenutog duga iz državnog budžeta ili iz cijene vode Regionalnog vodovoda, a što su jedine moguće opcije u ovom trenutku. U suprotnom teret plaćanja kriminalnog rukovođenja Regionalnim vodovodom bi se svalio na teret poreskih obveznika, zaključio je Mijomir Pejović.

10 Komentari

 1. Prvo odredoti jasne granice teritorije bokeskih opstine, napraviti referendum u Boki I ugovorom sa PG organizovacu ekonomsku autonomiju Boke. Tako ce 80 odsto svih poreskih prihoda koje smo mi odradili I zaradili nasim rukama na nasoj djedovini ostati kod nas. Ne trebaju nam nikakvi poloticari nego management I za par godina preporod. Luke pripadaju opstinama kao i vodovodi.

  22
  6
 2. Regionalni vodovod uzima investitoru 8e po m2 bruto povrsine novogradnje, po Zakonu na snazi od 1. Januara ’18. A da li narod zna da ce se isti harac placati i za sve objekte u procesu legalizacije? I tako do kraja 2027. Tad ce vec izglasati kakav novi harac. Sisaj ovce!!!!

  10
  3
  • To je jedna od najvećih aktuelnih pljački u Crnoj Gori, a sve radi primorske dobroćudnosti. RV je napravljen, završen. Plaćanje 2%, koje RV zove 1%, ima smisla taman koliko je imalo smisla plaćanje za atomska skloništa, koje je plaćanje ukinuto. Ovo je jedna od stavki koje otežavaju gradnju i povećavaju cijenu gotovog stana.

   5
   1
  • Živa istina. I oni i svaki. ,,Dok te mami, šećerom te hrani, kad namami i hleba zabrani”! Bez konkretne odgovornosti za obećano, demokratija je obična šarena laža.

   6
   2
 3. To je dobra ideja ali sjevernjaci i Katunjani to sigurno nece pristati.Svakako da bi jos vaznije bilo da prihodi od morskog dobra ne idu za Pg ,nego da ostanu primorskim opstinama .Predlozio bi njima(katunjanima i sjevernjacima) da naprave planinsko dobro i nek oni ubiru prihode od toga anama na jugu ne treba nista od toga.E to bi bilo posteno.

  35
  6
 4. Vecinski vlasnik je nesposoban da krsteno rukovodi svojim vlasnistvom, nije samo u pitanju RV, ima tu jos bisera, drzava jednostavno pumpa teske milione € u hronicne gubitase i ni okom da trepne, proizilazi da se to razumije samo po sebi, u principu sve to placamo mi, poreski obaveznici.

  15
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code