MIJOVIĆ ODBIJAO DA SARAĐUJE

MIJOVIĆ ODBIJAO DA SARAĐUJE

0
Podijeli

epcgDirekcija za odnose sa javnošću EPCG oglasila se saopštenjem povodom štrajka Željka Mijovića iz Herceg Novog i njegovog duga za struju od 1.953 eura.

Podsjećaju da Pravilnik o snabdijevanbju električnom energijom eksplicitno obavezuju potrošača da račun za utrošenu električnu energiju plati u roku od 8 dana od dana dostavljanja računa.

Picerija i restoran

“Ako kupac ne plati dostavljeni račun u pomenutom  roku  javni snabdjevač će po isteku 8 dana od isteka roka za plaćanje, kupcu dostaviti upozorenje o isključenju. Ukoliko se kupac ne odazove na upozorenje javni snabdjevač ima pravo da mu obustavi snabdijevanje” –  obrazlažu iz Direkcije za odnose sa javnošću EPCG.

Mijoviću je obračunata subvencija za primaoce MOP-a koja podrazumijeva umanjenje od 40 odsto na račun do 60 eura, odnosno 24 eura, ako je račun veći od 60 eura.

– Takođe, nakon niza upozorenja , kao i dva  bezuspješna pokušaja isključenja sa mreže, nastojanja zaposlenih u “Snabdijevanju” Herceg Novi da se dogovore o najboljim uslovima za izmiraivanje duga za električnu energiju, gospodin Mijovic je odbijao da sarađuje, da bi nakon toga uplatio iznos koji ne ispunjava dogovoreni dio učešća – navodi se u saopštenju.

Iz Elektroprivrede još jednom pozivaju Željka Mijovića na saradnju, “da se u kancelarijama OJ Snabdijevanja Herceg Novi dogovorimo o dinamici otplate duga”.

Dodaje se pored ostalog da povoljnosti, odnosno otplata duga na više mjesečnih rata, koje su dostupne potrošačima i Mijoviću, nisu  zakonska obaveza već isključivo dobra volja i izraz razumijevanja za socijalni položaj građana.
– Od Elektroprivrede Crne Gore niti se može očekivati, niti EPCG  ima  zakonska ovlašćenja umanjenja i otpisa dugovanja za potrošače koji  su u stanju socijalne potrebe, kao ni mogućnost izostavljanja sa naloga za isključenje – navodi se, pored ostalog u saopštenju iz EPCG.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code