MIKI RADULOVIĆ PONOVO IZLAŽE U HERCEG NOVOM

MIKI RADULOVIĆ PONOVO IZLAŽE U HERCEG NOVOM

0
Podijeli

Miki_RadulovicU hercegnovskoj galeriji Sju Rajder u Starom gradu sinoć je priređena  izložba Mikija Radulovića kojom se ovaj crnogorski umjetnik predstavio sa petnaestak ostvarenja  nastalih posljednje godine.

Slike Mikija Radulovića oslobađaju svjetlost, kazao je otvarajući izložbu dizajner Voislav Bulatović

Picerija i restoran

– Pred Mikijevim slikama doživljavam eksploziju boja i samo tren nakon toga, moj racionalni dio mi govori da to nije tačno. Ako je crno odsustvo svih boja, ako je to mjesto gdje umire svjetlost, otkuda takav doživljaj, da na nekakav čudan način slikar uspijeva da u crnom spasi svjetlost i onda čak i ta crna isijava one sve boje koje je zarobila sjenka – kazao je Bulatović.

Komentarišući slikareve likove bez lica, Bulatović ih je definisao kao suočavanje sa strahovima, hrabrost da se oslobodimo ličnih arhetipova i pogledamo stvarnost bez predrasuda.

Bulatović primjećuje da Radulović iznova i iznova slika jednu sliku, a sve što ostaje kao slikarski opus je jedno filozofsko čitanje stvarnosti sa upustvima, kodovima kojima dolazi do ravnoteže – koja je kontrolisani haos, rebus stvarnosti.

Radulović  nakon otvaranja izložbe nije htjeo da komentariše svoje radove ustvrdivši „da je sve što je mislio rekao svojim slikama“.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code