MILENIJUM PROBIO VODOVODNU CIJEV U ĐENOVIĆIMA, RADNICI VODOVODA NEĆE DA JE POPRAVE...

MILENIJUM PROBIO VODOVODNU CIJEV U ĐENOVIĆIMA, RADNICI VODOVODA NEĆE DA JE POPRAVE JER NE PRIMAJU PLATE

148
0
Podijeli

U Đenovićima je danas ponovo došlo do pucanja vodovodnih cijevi, a mještani ovog naselja tvrde da je u stvari riječ o kvaru koji su izazvali radnici jednog od podizvođača radova na kanalizacionom kolektoru na rivijeri.

Ko će otkloniti kvar nije poznato, jer se u hercegnovskom Vodovodu stanje komplikuje dodatno, zbog neisplaćenih zarada radnicima.
– Ovo je već drugi put za sedam dana da se to dešava, oni probiju cijev i samo je zatrpaju, a čitava naselja zbog toga budu i po dva dan bez vode, dok neko ne intrveniše nemamo ni kapi – priča nam ogorčeno Darko Sijerković.
Zbog ovog incidenta sada vode nemaju u dijelu Kumbora, Baošićima i Đenovićima, a Sijerković kaže da ako se nešto ne promjeni u odnosu prema stanovnicima ovih mjesta, da će oni sami preuzeti ”stvar u svoje ruke”.
– Stanje je neizdrživo, ovo više niti možemo niti hoćemo da trpimo, jer nadležni samo gledaju, a ništa ne preduzimaju. Najvažnije je da Komunalna policija puni budžet kaznama od parkinga, naplaćujući i po 60 eura, a kada ih zovemo za ovakve problem, ne reaguju – tvrdi Sijerković.
Pokušali su da kontaktiraju i nadležne u Vodovdu, kao i Društvu za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture.
Sijerković je na info-turistički telefon ostavio primjedbu, jer više ne zna koga da pozove da im pomogne. Sve što su do sada pokušali nije urodilo plodom, kao da nikome nije stalo do njih.
On i posljednji sastank sa predstavnicma kompanije Ćeltićoglu, i čelnicima lokalne samouprave ocjenjuje neuspješnim jer po njemu čula su se samo prazna obećanja.
Stranovnici su s pravom ogorčeni i ne vjeruju da će se bilo šta od obećanog i završiti do 1. maja, odnosno do 1. juna kako to predviđa novi dinamički plan postavljanja kanalizacionih cijevi.
Sve su samo prazna obećnja, nema tu sreće ako ne preuzmemo odgovornost sami za ovo što nam se dešava – kategoričan je on.
Uz ovakve muke, mještane očekuje i nakon saniranja cijevi, stanje bez vode, jer su pumpne stanice isključene pa rivijera i onako trpi bez vode kao i veći dio grada.
Očigledno da ćemo mi ovdje piti more, jer kako stvari stoje ništa nam drugo ne preostaje – zaključuje razočarano Sijerković.

Picerija i restoran

NEMA PLATE, NEMA NI POPRAVKE CIJEVI U ĐENOVIĆIMA

Direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš kaže za Radio Jadran da je upoznt sa problemom u Đenovićima još od prije dva dana, te da je o svemu obvjestio i hercegnovski Vodovod.
Radove nije izvodio nikšićki Sempre, nego Milenijum iz Beograda koji je drugi podizvođač, pojasnio je Velaš i istakao da je čitava procedura ispoštovana ali da je nalog za sanaciju kvara, stao kod radnika.
Dogovor je između kompanije Ćeltićogulu i Vodvoda da oni obezbjede materijal za sanaciju cijevi u ovakvim slučajevima, a da radnici hercegnovskog Vodovoda to odrade.
Ja sam i njihovom tehničkom direktoru proslijedio zahtjev, on je to dao radinicim i tu je stalo! – objasnio je Velaš, ali nije htio dalje da komentariše razlog, zašto kvar još nije otklonjen.
Radio Jadran saznaje da radnici iz radionice u Zelenici gdje zahtjev jeste stigao, odbijaju da rade, zbog neisplaćenih zarada.
Radnici Milenijuma koje smo zatekli na mjestu kvara, ponovo su otkopali zatrpanu cijev i kako su nam rekli sada je sve na radnicima iz Vodovoda, da dođu i po dogovoru odrade svoj dio posla.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code