Početna Društvo Milić Popović: Bivši radnici se izmiruju prema Planu reorganizacije

Milić Popović: Bivši radnici se izmiruju prema Planu reorganizacije

2

Vektra Boka AD posluje uz Plan reorganizacije, kojim je predviđena prodaja dijela imovine, a tim sredstvima bi se namirili povjerioci – kazao je za Radio Jadran, izvršni direktor kompanije Milić Popović, komentarišući današnji protest bivših radnika ispred Hotela Plaža.

On tvrdi da se u skladu sa Planom povjerioci, naročito radnici uredno izmiruju. U skladu s tim isplaćena im je druga rata trećeg isplatnog reda, a treća rata doospijeva na naplatu u martu naredne godine.

Obaveze prema državi kad je riječ o porezima i doprinosima takođe se izmiruju na vrijeme, tvrdi Popović:

„Nema govora da se Plan ne poštuje. Čujemo povremene zahtjeve iz NVO Bivših radnika da su uskraćeni od stečajne uprave. Stečajni postupak vođen je u skladu sa zakonom pred Privrednim sudom, a stečajna uprava u tom postupku je apsolutno autonomna. Sve što im je stečajna uprava priznala, to im se u skladu sa Planom isplaćuje. Sve što im stečajna uprava nije priznala, a imali su zahtjeva koji ne koincidiraju sa realnošću, i dokumentacijom i procedurom koju podrazumijeva stečajni postupak, ne može biti isplaćeno, jer nije u Planu. Za nas je najvažnije da se Plan poštuje i da se izmiruju obaveze prema povjeriocima, a posebno prema radnicima“, kazao je Milić.

On je dodao da njihove zahtjeve ne razumiju, ali pošto su se obraćali pojedinim institucijama, uvjeren je da će dobiti odgovore koje su tražili.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code