Početna Ekonomija Milić Popović negira da je “Vektra Boka” blokirana na 1,8 miliona eura

Milić Popović negira da je “Vektra Boka” blokirana na 1,8 miliona eura

3

Prema posljednjem spisku Centralne banke Crne Gore blokiranih preduzeća i privrednika u Crnoj Gori, objavljenom 30. aprila, a koji se nalaze u Centralnom registru privrednih subjekata, račun hercegnovske Vektra Boke je u blokadi 220 dana, odnosno više od 7 mjeseci, na iznos od 1,815,134.64 eura. To međitim, iz menadžmenta kompanije negiraju.

Ipak, dvadesetak stalno zaposlenih radnika AD Vektra Boka od septembra prošle godine nijesu primili plate, pa im se u ovom trenutku duguje 8 zarada. Od zaostalih dugovanja po Planu reorganizacije, kojim su bivši radnici svrstani u III isplatni red, isplaćene su im dvije od 4 rate.

Izvršni direktor kompanije, Milić Popović, za Radio Jadran objašnjava da je aktuelna situacija sa korona virusom uticala i na tekuće poslovanje kompanije, koje nastoje da „oporave“ :

„Bivšim radnicima isplatili smo II ratu III isplatnog reda, a III rata dospijeva na naplatu u martu sljedeće godine. Te obaveze su izmirene, a sve ostalo je u domenu tekućeg poslovanja koje je zatečeno ekonomskom situacijom u državi i regionu i dijelimo sudbinu ostalih. Za menadžment Boke i dio uposlenih imam informaciju da radimo na tome da i te obaveze, čim se stvore uslovi, u narednom periodu izmirimo“, kazao je Milić.

On je dodao da cijela turistička privreda od januara duguje uposlenicima te da uz pomoć olakšica koje je Vlada pripremila, nastoje to da premoste:

„Kad je riječ o blokadi od 1,8 miliona eura, ona uopšte nije tačna. Imamo sitnih blokada na računu, koje ćemo kao i svi drugi koji rade u ovim uslovima nastojati da izmirimo. Tu se podrazumijeva i dio ličnih primanja koji se odnose na trenutno uposlene u Vektra Boki. Koristimo benefit Poreske uprave kad je riječ o porezima i doprinosima, tako da za iznos koji se tiče Poreske uprave iz tekućeg poslovanja nećemo biti blokirani i te obaveze će biti odložene u skladu sa mjerama i preporukama NKT“, tvrdi Milić.

On u ovom trenutku nije mogao precizirati da li će i kada Hotel Plaža imati sezonskih gostiju, budući da je sve još neizvjesno. Turistička privreda trenutno je „zaključana“ ocijenjuje on. Kao i ostali hotelijeri, pratiće, kaže, situaciju i organizovati eventualno rad u sezoni.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code