Milić Popović: Nema problema, samo nema interesovanja za imovinu Vektra Boke

Milić Popović: Nema problema, samo nema interesovanja za imovinu Vektra Boke

4
Podijeli

Na posljednji, ponovljeni javni poziv za prodaju imovine Vektra Boke, raspisan krajem aprila, ni ovog puta nije bilo zainteresovanih kupaca, pa će imovina čija je ranije procijenjena vrijednost 8,1 milion eura, biti iznova ponuđena na prodaju.

Riječ je o trećem pozivu od početka ove godine, jer su prethodna dva, bila raspisana 18. januara i 8. marta.

Picerija i restoran

Predsjednik Borda direktora Vektra Boke, Milić Popović kazao je Radiju Jadran da ne smatra da bilo gdje postoji problem, ali da će kompanija ponovo ponuditi imovinu na prodaju:

„Na javni poziv nije se javio niko, interesovanja na žalost nema. Problema nema, ne vidim ih, samo nema zainteresovanih kupaca. Vidim da se prodaje sve od Prevlake do Ulcinja, vjerovatno je ponuda velika, a kupaca veoma malo. Mi ćemo pokušati iznova, sve dok se ne pojave kupci“, obrazložio je kratko Popović.

Odluku o narednom javnom pozivu donijeće Odbor direktora, koji bi trebalo da se sastane narednih dana.

Podsjećamo da je na prodaju bio ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona EUR, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada EUR. Uz to prodaje se i motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, zemljište kod Iberostar Herceg Novi hotela u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada EUR.

Podsjetićemo da je Vektra Boka, u sklopu Plana reorganizacije kompanije, do sada prodala glavnu Autobusku stanicu, te dva poslovna prostora u Njegoševoj ulici, ukupne vrijednosti oko 800 hiljada eura.

Od prodaje prostora bivše Službe računovodstva u Njegoševoj ulici u februaru, isplaćeni su povjerioci prvog isplatnog reda – radnici i bivši radnici Vektra Boke AD u stečaju, čija su potraživanja oko pola miliona eura. Svaki od radnika dobio je po 675 eura, a u naredne 4 godine trebalo bi da budu izmirena ukupna dugovanja, po 25%, odnosno po četvrtinu svake godine  svim povjeriocima, objasnio je ranije, predsjednik Sindikata, Vojin Miljanić.

U prvom isplatnom redu je isplata tri i po minimalca i 24 doprinosa u ukupnom iznosu 515.916 eura, u trećem isplatnom redu su potraživanja zaposlenih od 3.66 miliona eura (razlika između minimalca i stvarno zarađene plate, staž za nepunih pet godina, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznao stečajni upravnik i stečajni sudija) i trebalo bi da budu izmirena u četiri rate do kraja 2020. godine.

Stečaj u kompaniju uveden je u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Od prošle godine primjenjuje se Plan reorganizacije.

Njime je predviđeno da Vektra Boke prodajom poslovnih prostora obezbijedi 25,69 miliona eura za ispunjenje obaveza. Takođe, da kompanija zapošljava 29 stalnih i 50 sezonskih radnika. Planom se predviđa i da se dug isplati za pet godina, a nakon toga zajedničko ulaganje sa Soravia grupom iz Austrije koja je  poslala pismo sa namjerama za ulaganja u Toplu i hotele “Tamaris, “Igalo i “Plaža”.

4 Komentari

 1. Imate srece da ovo nije titovo vrijeme vi bi bili neprijatelji drzave, ovako ste biznismeni. Niste vi kupili nekretnine nego posao za vasu informaciju. Takode van je sreca da u HErcegnovskoj opstini nista ne fukcionise i niko vas ne pita sta to radite sa imovinom grada. !!!

  21
  • Otprilike tako. Soravija ie samo maska koju koriste jos od 2010.Cijena imovine je namjerno nekoliko puta veca od realne da se ne bi prodala i izmirili dugovi. Skupstina opstine trebe da donese platformu i ovlasti predsjednika opstine da inicira pregovore sa Vladom o nacinima rjesenja problema. Ne postoje druge solucije, obaveza je i lokalnih i drzavnih organa da to urade svidjalo se to njima ili ne.

   16
   1
   • Nema vise rijesavanja problema, oni su to sve odradili sve uz pomoć novske opštine,niko ih ništa ne pita. Kada dođu izbori, ajmo braćo .nedajmo Boku Institut itd i tako zamajavaju narod 25 godina !!!

    10

Ostavite komentar

*

code