Početna Ekonomija Milić Popović: Povjerioci Vektra Boke biće isplaćeni kada Poreska uprava skine blokadu

Milić Popović: Povjerioci Vektra Boke biće isplaćeni kada Poreska uprava skine blokadu

4

Pravni zastupnici radnika i bivših radnika Vektra Boke, Jovan Pejović i Ranko Martinović zakazali su za sjutra press konferenciju povodom neispunjavanja obaveza prema povjeriocima po Planu reorganizacije te kompanije.

Povjeriocima III isplatnog reda još nije isplaćena II rata potraživanja u iznosu od 2,1 milion eura, što je trebalo da se desi 7. februara, a uz to, 20-ak radnika u Hotelu Plaža plate nijesu primili od septembra prošle godine.

Poreska uprava blokirala je račun Vektra Boke na iznos od oko pola miliona eura. U menadžmentu Vektra Boke, nadaju se skoroj deblokadi, kako bi sva prispjela potraživanja mogla da budu izmirena, kazao je kratko Radiju Jadran, izvršni direktor kompanije, Milić Popović:

 „Čekamo deblokadu računa koja može da se desi svakog trenutka, ali to ne zavisi od nas. Postoji procedura koja mora da se sprovede, a koja je u toku. Čekamo da Poreska uprava pozitivno odgovori na naš zahtjev i da krenemo sa ispalatama. Zahtjev smo uputili, rekli su da će nam pomoći, sada čekamo“, naveo je Popović.

Bivši radnici Vektra Boke okupljeni u istoimenoj NVO, predvođeni Đorđem Rajakom, sa jučerašnjeg protesta ispred hotela Plaža najavili su podnošenje krivičnih prijava protiv svih koji su odgovorni za kašnjenje isplate povjeriocima.

Oni su ponovo optužili menadžment i vlasnika firme, Dragana Brkovića, da obmanjuje javnost i krši zakon, ali i predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i Poresku upravu.

4 Komentari

    • Ko se kako organizovao tako je i prosao.Evo ovi nesrecnici dobise po sudovima sve parnice ali para i dalje nigdje.Neki su i umrli, a pravdu nisu docekali.Isto cemo i mi u banji proci…

      13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code