Početna Sport Milivoj Dukić dobio podršku Porto Montenegra

Milivoj Dukić dobio podršku Porto Montenegra

4

milivoj dukic pmCrnogorski jedrličar i prvi predstavnik Crne Gore na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Milivoj Dukić, član jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog otpočeo je saradnju sa Jahting klubom Porto Montenegra, kako bi obezbjedio što veću finansijsku i međunarodnu PR podršku.

 

Partnerstvo mladog olipijca i PMYC-a podrazumjeva PR i finansijsku podršku pri realizaciji priprema za Olimpijske igre, kao i za dalji nastavak njegove sportske karijere, ali i organizaciju zajedničkih sesija jedrenja za klijente kluba ove prestižne luksuzne marine za jahte. Kako se navodi u saopštenju, tokom ljetnjeg perioda, svakog četvrtka na bazenu PMYC-a biće organizovan “Golden hour”, a ljubitelji plivanja i koktela moći će, od 19 do 21 h da uživaju na bazenskom kompleksu gdje će biti u prilici da doniraju sredstva za podršku mladom olimpijcu. Prihodi svih “Golden hour” sesija će biti usmjereni na podršku Milivoju Dukić.

– PMYC podržava mlade lokalne jedriličare – pored saradnje sa JK Delfin, želimo da širimo jedriličarsku mrežu, a JK Jugole Grakalić je najbolji bokeški tim za to. Inostranoj nautičkoj i jedriličarskoj klijenteli biće zadovoljstvo da sarađuje sa mladim profesionalcima u ovom sportu – istakao je Generalni menadžer PMYC-a, Billy Canellas.

Novljanin Milivoj Dukić je prvi sportista iz naše zemlje koji je došao do vize za Rio de Žaneiro – i to prošle godine na Svjetskom prvenstvu u kanadskom Kingstonu, u klasi laser standard. Dukić je poslije tri dana kvalifikacija osvojio 37. poziciju među 159 najboljih svjetskih jedriličara. On je i prije četiri godine bio učesnik Olimpijskih igara u Londonu.Milivoj Dukić je prethodnu kalendarsku godinu završio sjajnim plasmanom na Gran Canaria Olimpic Sailing Week-u u Las Palmasu gdje je osvojio prvo mjesto, a učestvovao je i na Svjetskom Kupu u Majamiju, Evropskom prvenstvu na Kanarskim ostrvima, Eurostaf kupu u Palma de Majorci i Svjetskom prvenstvu u Nuovo Vallarti u Meksiku. Sjajni plasmni bili su samo „vjetar u jedra“ Dukiću za pripremu za Olimpijske igre.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code