Milivoj Dukić na Evropskom prvenstvu

Milivoj Dukić na Evropskom prvenstvu

0
Podijeli

Crnogorski jedriličar, član JK „Jugole Grakalić“, Milivoj Dukić nalazi se na pripremama u La Rochelle-u, gradu na sjeverozapadu Francuske, gdje u ponedjeljak startuje regata Evropskog prvenstva za laseraše.

Na ovom šampionatu nastupiće 400 najboljih evropskih jedriličara, a uz Dukića iz Crne Gore takmičiće se i jedriličari JK Delfin iz Tivta, Igor Les i mlada nada crnogorskog jedrenja, Ilija Marković.

Picerija i restoran

Dukić je nakon slabog izdanja na Svjetskom kupu u Jeru, gdje je zauzeo 35. poziciju u konkurenciji od 68 najboljih laseraša svijeta, odmarao tek 4 dana i odmah nastavio pripreme u La Roschelle-u.

– Svjetski kup u Jeru je definitivno bio jedan od stresnijih u mojoj karijeri. Vjetar je tokom svih pet dana bio lagan i nestabilan (promjenjivog smjera), tako da sam dosta često morao nagađati kakvu strategiju da izaberem, što ne daje baš velike šanse za uspjeh. Pola od deset regata jedrio sam dobro. To mi daje sigurnost i pokazuje da sam blizu i u samom vrhu – kazao je Dukić, za Radio Jadran.

Konkurencija na svim takmičenjiima je izuzetno jaka, jer ovo je godina olimpijskih kvalifikacija, pa naš jedriličar mora da bude u 15 najboljih.

– Da bih to ispunio moram poboljšati prosjek, ispraviti što više grešaka i zadržati ono dobro jedrenje koje sam imao na prethodne dvije regate, odnosno na Majorci i svjetskom kupu u Jeru – smatra on.

Najteži ispit Dukića čeka početkom avgusta, kada počinje Svjetsko prvenstvo u Arhusu u Danskoj u svim kategorijama jedrenja. Tada će na more izaći preko 1500 takmičara iz preko 100 zemalja svijeta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code