Početna Sport Milivoj Dukić na pripremama u Španiji

Milivoj Dukić na pripremama u Španiji

2

images_slike_sport_milivoj_dukic1Nakon 22 dana priprema u Splitu, prvi sportista iz naše zemlje koji je došao do vize za Olipijadu u Rio de Žaneiru, Novljanin, Milivoj Dukić, otputovao je za Španiju.
Na Kanarima u Las Plamasu biće do 6. marta na pripremama za evropsko prvenstvo sa jedrličarima iz Španije, Japana i Mađarske. Napraviće pauzu 15. januara da bi učestvovao na Svjetskom jedrličarskom kupu u Majamiju u Americi, kaže za Radio Jadran predsjednik JK Jugole Grakalić, Predrag Vukčević.
Našem olimpijcu se poslije Londona prije tri godine, drugi put u karijeri ukazala šansa da učestvuje na Olimpijskim igrama u Riju zahvaljujući odličnom plasmanu na Svjetskom prvenstvu u klasi “laser”. Narednog ljeta će imati privilegiju da u Rio de Ženeiru, sa 23 godine, drugi put predstavlja Crnu Goru na najvećoj smotri.
Ozbiljno se priprema i iskokoristiće da provjeri svoju snagu i vještinu i na regatama koje će biti organizovane na Kanarima.
U matičnom klubu na Škveru se nadaju da će biti novca da ostvare plan priprema Milivoja Dukića. Opština je obećala podršku da se “zaokruži” finansijski ova godina, a iduće za očekivati je sredstva Uprave za sport i Olimpijskog komiteta Crne Gore, kaže nam Vukčević.
Inače, u JK Jugole Grakalić satlno su aktivni. Ovog vieknda desetak jedrličara učestvuje na regati “Dan Tivta” , a odnedavno im u organizaciji i konsolidovanju Kluba pomaže i pasionirani zaljubljenik mora i jedrenja Rambo Amadeus. On je prije mjesec izabran za sekretara Kluba.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code