Početna Sport Milivoj Dukić nakon EP u jedrenju kreće s jačim treninzima, Tivćane besparica...

Milivoj Dukić nakon EP u jedrenju kreće s jačim treninzima, Tivćane besparica ostavila doma

2

Nakon Evropskog prvenstva u jedrenju  za olimpijsku klasu Laser  u Gdanjsku, od 06. do 13. Oktobra, Milivoj Dukić,  koji je dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama i branio boje Crne Gore, ima osnova da se nada plasmanu za Tokio. Uspio je poslije tri dana kvalifikacija da se plasira u zlatnu grupu, a na kraju je završio na sjajnom 42. mestu.

Foto: Montenegro Sailing Federation

Kako su saopštili iz Crnogorskog jedriličarskog saveza, Dukić je pokazao da je konkurentan najboljim jedriličarima Evrope, dva puta je tokom takmicenja bio među deset najboljih (4.10), pa sa mnogo optimizma i entuzijazma može da nastavi pripreme za kvalifikacionu regatu za Olimpijske igre.

Dukić je kazao da je ostvario  primarni cilj na Evropskom prvenstvu u Gdanjsku. Stigao sam do zlatne grupe i na kraju osvojio 42. mesto. Imao je dosta oscilacija na regatnom polju, ali posljednjeg dana takmičenja je jedrio zaista dobro, pa se zadovoljan vraća iz Gdanjska, odlučan u namjeri da nastavi sa što jačim radom. To podrazumijeva  navikavanje na uslove jedrenja kada je vetar slabiji, kako bi popravio perfomanse i kako bi maksimalno spreman dočekao kvalifikacionu regatu za Olimpijske igre.

Na žalost, zbog nedostatka finasijskih sredstava, na prvenstvu nisu učestvovali jedriličari JK Delfin iz Tivta, Marković u standardu i Jončić i Andjelić u radialu, ističu iz CJS.

-Poslije šest dana velikih borbi u olimpijskim klasama, Laser Standard i Laser Radial, podjeljene su i medalje, a najviše razloga za slavlje su imali Britanci. Zlato je u klasi Laser Standard pripalo Eliotu Hansonu, srebro Majku Beketu, a bronza Lorencu Brandu Kijavariniju (svi iz Velike Britanije), koji je imao isti broj bodova kao Filip Jurišić, ali je dva puta prvi prošao kroz cilj, a Jurišić koji je član Mornara iz Splita jednom.

Zlatnu medalju u klasi Laser Radial, osvojila je fenomemenalna Marit Baumaster iz Holandije, srebro je pripalo Ana Mariji Rindom iz Danske, a bronza Agati Barvinskoj iz Poljske.

Od jedriličara iz regiona, Filip Jurišić je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mjestom, Tonči Stipanović je sa kote 42, stigao do devetog mjesta, a Slovenac Žan Luka Zelko 49. Mladi i talentovani Hrvati, Božidar Golubić i Alek Cvinar, odnosno Slovenac Liam Orel nisu uspjeli da stignu do zlatne grupe, šampionat su zaršili u srebrnoj, ali su stekli kapitalno iskustvo za iskušenja koja ih očekuju u narednom periodu.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code