Početna Naslovna Milivoj Dukić osvojio zlato na Canarian Olympic Sailing Week-u

Milivoj Dukić osvojio zlato na Canarian Olympic Sailing Week-u

4

Na Canarima je od 04.-08. decembra održan 21 Canarian Olympic Sailing Week za olimpijske klase. Crnu Goru je u olimpijskoj klasi Laser Standard predstavljao reprezentativac Milivoj Dukić  koji je osvojio prvo mjesto ispred starih rivala Giovanna Coccoluta iz Italije i Joaquin Blanca iz Španije.


Milivoj Dukić sa trenerom Javier Hernandezo Cebrianom osvojio je prvo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji  među brojnim takmičarima iz 15 zemalja koji se spremaju za kvalifikacionu regatu za Tokio.

Nakon izuzetno uzbudljivih devet trka, pobjednika regate odlučila je posljednja deveta trka u kojoj je Milivoj Dukić osvojio prvo mjesto u direktnoj borbi sa Italijanom koji je u toj trci bio drugi i Špancem koji je bio deveti, nakon čega je Milivoj Dukić i u ukupnom plasmanu bio prvi.

Domaćin i organizator regate je Real Club Nautico de Gran Canaria koji ima veliku podršku grada za zimski program jedrenja koji kombinuje obuku, pripreme i takmičenja u jedrenju, za veliki broj jedriličarskih klasa, naročito olimpijskih, zbog predstojeće olimpijske godine.

– Pored velike podrške grada imaju i odličnu klimu, korektne i pristupačne cijene, odlične uslove za jedrenje i  fenomenalnu klubsku infrastrukturu koja obuhvata i teretanu i bazen. To su sve razlozi zbog kojih veliki broj jedriličara boravi na pripremama na  Canarima u ovom periodu – saopštavaju iz Jedriličarskog saveza Crne Gore.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code