Milivoj Dukić u Kadizu stiče formu za novu jedriličarsku sezonu

Milivoj Dukić u Kadizu stiče formu za novu jedriličarsku sezonu

0
Podijeli

Redovne pripreme uoči početka nove nautičke sezone najbolji crnogorski jedirličar, Milivoj Dukić obavlja u Španiji, u gradu Puerto de Santa Marija, u provinciji Kadiz.

Riječ je o velikom jedriličarskom centru, koji tokom zime dočekuje veliki broj jedriličara iz hladnih djelova Evrope, jer temperatura u ovom periodu rijetko ide ispod 15 stepeni, kaže za Radio Jadran, Dukić:

Picerija i restoran

– Od četvrtka se ovdje održava regata za Kup Španije. Za sada jedrim dobro. Jedrili smo već četiri regate i ostvario sam dva druga mjesta, jednu diskvalifilaciju radi prijevremenog starta, a ušao sam 4.u cilj u toj regati. Osvojio sam i jedno osmo mjesto. Poslije regate ću imati dan odmora, pa se vraćam treninzima. Cilj mi je da se što bolje pripremim za narednu sezonu, koja tradicionalno počinje sa Svjetskim kupom u Majamiju krajem januara – priča Dukić.

On se u Španiji nalazi na redovnim pripremama, a očekuju ga još dvije trening regate, u novembu i decembru. Povratak u Herceg Novi je 19. novembra, ali samo na 7 dana, jer već 26. odlazi na Kanarska ostrva na nastavak priprema.

Dukić je boravak i pripreme u Španiji obezbijedio zahvaljujući Turističkoj organizaciji Herceg Novi, koja od septembra podržava njegov put na Olimpijske igre u Japanu 2020, opštinskom Sekretarijatu za sport, kompaniji Lazure Hotel & Marina , kao i Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code