Početna Naslovna Milivoj Dukić uoči Svjetskog prvenstva u Australiji, nove sezone i kvalifikacija za...

Milivoj Dukić uoči Svjetskog prvenstva u Australiji, nove sezone i kvalifikacija za Olimpijadu

4

Poslije priprema na Kanarskim ostrvima i pobjede na regati u Las Palmasu početkom decembra prošle godine, crnogorski jedrličar i olimpijac Mlivoj Dukić nastavlja sa završnim pripremnim periodom za nadolazeće svjetsko prvenstvo u Australiji početkom februara.

Foto: Bogee Toth

– Ovaj period je za mene bio vrlo bitan, jer sam trenirao na visokom nivou i uspio da izvučem maksimum iz sebe što je i pokazala regata u Las Palmasu. Radujem se novom takmičenju sa najboljima koje će mi poslužiti kao odličan test onoga što sam napravio u proteklom periodu – kaže za Radioi Jadran, Dukić.

Poslije svjetskog prvenstva u Australiji, nastaviće sa pripremama u Hrvatskoj gdje će imati dvije kontrolne regate (otvoreno prvenstvo Hrvatske i Velika nagrada Mornara).

-Krajem marta me očekuje Trofej Princeze Sofie na Palma de Majorci koji tradicionalno označava početak glavne jedriličarske sezone u Evropi, dok sredinom aprila slijedi glavni izazov u ovoj godini, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se održati u Đenovi – ističe Dukić.

On je zadovoljan obavljenim pripremama koje su mu dale potrebno samopouzdanje da nastavi u istom ritmu prema kvalifikacijama za Olimpijadu u Tokiju.

Foto: Bogee Toth

Zahvalan je Olimpijskom komitetu Crne Gore, matičnom klubu Jugole Grakalić, Jedriličarskom savezu CG, kao i Opštini Herceg Novi na podršci kako bio savladao sve izazove i učestvovao na svim planiranim takmičenjima.

4 Komentari

  1. Milivoj je hrabar momak. Po ovakvim talasima kao na slici sve velike jedrilice u Novom su čvrsto privezane ili izvučene napolje. Novljani koji imaju jedrilicu-jahtu je isključivo koriste kada je bonaca kao u pišaroli. Pođu na motor do Žanjica i isto tako se i vrate. Jedra koriste tu i tamo da se zaklone od Sunca….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code