MILJANIĆ: “SINDIKAT “VEKTRA BOKE” SE NIJE ULIJENIO”

MILJANIĆ: “SINDIKAT “VEKTRA BOKE” SE NIJE ULIJENIO”

0
Podijeli

vojin miljanic vektra bokaNa sastanku Sindikata Vektra Boke kome je prisustvovalo 37 radnika, odlučeno je da od menadžmenta kompanije traže da se u narednih 5 dana izjasni o prodaji placa na Savini od 1528 kvadrata. Jedino tako mogu biti namireni dugovi poslovodstva prema radnicima, rekao nam je predsjednik Sindikata Vojin Miljanić. Radnici, članovi Sindiakta smatraju čak i da Sindikat ne radi posao kako treba.
“Govorićemo i o socijalnom programu i vjerovatno ćemo tražiti pravo na kontrolu i upravljanje imovinom, što moramo zahtijevati od relevantnih državnih institucija u narednih par dana pismeno. Radnici su imali primjedbu i da se Sindikat malo ulijenio, što zaista nije tačno”. Miljanić kaže i da će pokušati sa predsjednikom Odbora direktora Vektra Boke, Milićem Popovićem, da nađu rješenje za nezavidnu situaciju u kojoj se radnici nalaze već nekoliko mjeseci. Glavni cilj im je isplata zaostalih plata i doprinosa.
“I sami čujete da se priča kako preduzeće preuzima ili kako se prodaje ovom ili onom, a mi samo želimo da na najbrži način dođemo do svojih potraživanja. I ako bude trebalo neka se imovina stavi ili pod našu upravu, ili pod upravu nekog ministarstva, Savjeta za privatizaciju ili Vlade”.
Skupštinska Komisija za kontrolu postupka privatizacije zbog obaveza pojedinih poslanika prekinula je raspravu o prodaji hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća “Boka” 29. jula.
Prije toga vlasnik komanije “Vektra Boka” Dragan Brković, kazao je da ne može radnicima isplatiti zaostale zarade prije nego što se riješi pitanje restitucije i imovinsko pravih odnosa za pojedine parcele, od čije bi se prodaje radnici isplatili.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code