MILJANIĆ: “AZMONT” ZAKUPLJUJE “PLAŽU” NA PET GODINA I PLAĆA RADNIKE

MILJANIĆ: “AZMONT” ZAKUPLJUJE “PLAŽU” NA PET GODINA I PLAĆA RADNIKE

202
0
Podijeli

Kompanija “Azmont investments”, koja gradi luksuzni rizort u Kumboru, do kraja mjeseca, ili najkasnije 10 dana po Novoj godini, zakupiće na 5 godina hercegnovski hotel “Plaža”, koji je u vlasništvu Vektra Boke.

Novac od zakupa biće usmjeren na isplaćivanje zaostalih obaveza prema radnicima. Ovo je za Radio Jadran potvrdio i predsjednik Sindikata “Vektra Boke”, Vojin Miljanić.
Prioritet u narednom periodu biće da sa “Azmontom” Sindikat poptiše kolektivni ugovor kako bi zaštitili sva radnička prava, jer će u “Plaži” ostati stotinjak radnika koje će 5 godina plaćati “Azmont”, kaže Miljanić.
Inače, radnicima je juče isplaćeno 6 zarada, čime je i ispoštovan dogovor postignut početkom novembra između Sindikata i menadžmenta “Vektra Boke”. Duguju im se još dvije plate, isto toliko regeresa, putni troškovi od januara ove godine, kao i doprinosi što su najveća stavka. Tokom ljeta oni su dostigli cifru od milon i 600.000 eura.
– Očekujemo da nam do Nove godine isplate još jednu platu. Ispunjene su i obaveze prema penzionerima koji su otišli u prijevremenu penziju – kaže Miljanić.
Novac za plate stigao je od dugoočekivane prodaje placa u hercegnovskom naselju Savina površine 1530 kvadrata za 382 hiljade eura ruskom državljaninu.
Ročište za uvođenje stečaja u Vektra Boku na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke, odloženo je za 24. decembar.
Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code