MILO ĐUKANOVIĆ: PRIČA O POLITIČKOJ KORUPCIJI U HERCEG NOVOM BESMISLICA

MILO ĐUKANOVIĆ: PRIČA O POLITIČKOJ KORUPCIJI U HERCEG NOVOM BESMISLICA

161
0
Podijeli

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, komentarišući večeras u Kotoru sporazum o skupštinskoj većini između DPS-a i četvoro bivših odbornika SNP-a u Herceg Novom kazao je da je licemjerno optuživati DPS za političku korupciju, kao i da je to besmilica.

Niko nije vladajućoj koaliciji i SNP-u pomagao da se raziđe. Đukanović je najavio da će Predsjedništvo DPS-a, kada dobije zvaničnu inicijativu hercegnovskog DPS-a odlučiti da li da prihvati sporazum.
– Već duže upozoravam, da prisustvujemo daljem izoštravanju jedne iracionalne slike na političkoj sceni Crne Gore i sa onim što se događa posljednjih dana nalazimo se u tetaru apsurda. Što se tiče Herceg Novog do zla Boga je licemjerno da partije i ljudi koji su vodili taj grad na način na koji su ga vodili svih prethodnih godina do danas pokušavaju da optužuju konkurenciju zbog pokušaja da se u Herceg Novom konstituiše neka druga politčka većina, koja bi pokušala da taj grad izvuče sa stranputica kojima ih je vodlila dosadašnja vlast.
Kakav će to dobiti finalni epilog vidjećemo. Ja razumjem da je naša filijala u Herceg Novom, procjenila da treba da potpiše koalicioni sporazum, sa jednom poslaničkom grupom.
Svaka politička priča o političkoj korupciji je besmislica.
Poslaničaka grupa dijela SNP-a nije nastala djelovanjem DPS-a ili bilo koga drugog. Ta grupa je nastala zbog razlaza unutar SNP-a oko pitanja izbora predsjednika opštine. Niko im nije pomagao da se raziđu. Razišli su se sami – kazao jer Đukanović podsjećajući da danas imamo drugačiju konfiguraciju političke scene u Herceg Novom, nego prije nekoliko mjeseci.
– Legitimno je da lokalne partije razmišljaju o tome šta je za njih najprihvatljivije, da li je prihvatljivije ići na izbore ili formirati neku koaliciju koja bi kratkoročno ili dugoročno mogla preuzeti odgovornost.
Ono što je pozicija DPS-a definisano je statutom u kojem je rečeno da Predsjedništvo stranke odlučuje o ulasku u koalicije, partije na državnom i lokalnom nivou. Sačekaćemo da dobijemo i zvanično inicijativu iz filijale Herceg Novog, a onda ćemo sjesti i porazgovarati o tome.

Picerija i restoran

JEDNAKA JE KORIST CRNOJ GORI OD OPOZICIJE BILA U PARLAMENTU ILI IZVAN NJEGA

Upitan da prokomentariše najavljeni bojkot opozicije zbog stanja u Herceg Novom, Đunaković je kazao da se s bojkotima opozicije stvarmo jako teško snaći.
– Imate jedan dio opozicje koja bojkotuje premijerski sat i poziva druge da im se priduže u tom bojkotu i imate bojkot državnog parlamnta zbog toga što su izgubili poziciju u lokalnom parlamentu, a to su izgubili zato što nisu dobro selektirali kandidata za predsjednika te opštine i zbog toga što im je dio partije okrenuo leđa.
Svi to rade sa uvjerenjem da su trajno zadobili neugasivo politčko povjerenje građana koji su im dali mandat i da mogu da se na takav način neodgovorno igraju sa novcem poreskih obveznika.
Ne bojkotuju blagajnu parlamenta, ne bojkotu ni jedno službeno putovanje, bojkotuju posao.
To je tipično za jedan krajnje neodgovorno razmišljanje u našoj državi koji je nažlost dominirao u prošlosti i koji je Crnu Goru držao okovanom ovim niskim nivoom razvoja. Ono što je najvažnije jeste da se Crna Gora nezavisno od njih dobro kreće naprijed.
Oni u parlamentu ili izvan parlamenta bili i bojkotu ili u kobajagi akciji jednaka je korsit Crnoj Gori od njih.
Ali ono što je važno da Crna Gora u takvim uslovima ide naprijed. Crna Gora je na vratima NATO-a, predvodi preces integracija u EU, ima najdinamičniji ekonomski napredak od svih iz regiona, i to je nešto što sve skupa treba da nas ohrabruje.
Nadam se da ćemo svakoga dana od strane onih koji su reprezenti naroda na bilo kom mjestu, lokalnom ili državnom, vidjeti veći stepen odgovornosti i spremnosti da se radi u korist naroda i države – poručio je Đukanović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code