Milorad Velaš se vraća u „Vodovod“ zbog otpremnine, na njegovo mjesto dolazi...

Milorad Velaš se vraća u „Vodovod“ zbog otpremnine, na njegovo mjesto dolazi Jelena Đaković

45
Podijeli

Direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš trebalo bi tokom ove sedmice da bude razriješen, a na njegovo mjesto postavljena aktuelna direktorica Vodovoda i kanalizacije, Jelena Đaković.

Velaš je za Radio Jadran potvrdio ovu informaciju, navodeći i da je stekao uslove za penziju, međutim, ima mogućnost da se vrati u Vodovod, gdje je bio tehnički direktor, kako bi ostvario otpremninu:

Picerija i restoran

“Po ugovoru imam pravo da se vratim u Vodovod i želim da ostvarim svoja prava, jer mi kao Društvo nijesmo napravili kolektivni ugovor, a hoću otpremninu po kolektivnom ugovoru Vodovoda. Za sve radnike koji odlaze u penziju otpremnina je regulisana nekim iznosom od 5 – 5 i po hiljada eura”, kaže Velaš.

Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture osnovano je Odlukom SO Herceg Novi 2012. godine, kada je i krenula izgradnja kolektora i PPOV-a. Tada je Ugovorm naznačeno da će Velaš biti u Društvu dok za to bude potrebe, te da može da se vrati na radno mjesto sa kojeg je pošao iz Vodovoda:

“Nema svrhe da se vraćam u Vodovod, da radim tamo nešto, jer sam ostvario uslove za penziju, a već 6 godina radim bez dana godišnjeg odmora, s obzirom na potrebe posla. Mene praktično ne mijenja niko, jer nas je u Društvu dvojica, a vjerovatno nije bilo u planu da neko iz Društva ide”, pojašnjava on.

Podsjetićemo da je Jelena Đaković na mjesto direktorice Vodovoda postavljena krajem aprila 2015. Ona je na tom mjestu, na predlog liste Izbor, zamijenila Zorana Šabanovića, koji je tu funkciju obavljao 14 godina kao izvršni direktor, iako za posljednje dvije nikada nije dobio skupštinsku saglasnost.

Očekuje se da na predlog Novske liste vođenje „Vodovoda i kanalizacije“ D.O.O. preuzme Olivera Doklestić.

45 Komentari

 1. Ako se nekad,postavi pitanje odgovornosti.Ko treba da odgovara nego Direktor,on je taj koji je 6 godina vodio ovu izgradnju.Ako si moralan covjek,sto nisi dao ostavku,nije samo on kriv i tacno je da se on tu nista nije pito,ali kako je mogao raditi tako.Potpisivati ono sto drugi kazu.A sad niko ne spominje te druge.Velas je za mene,naivcina,a i muljator.Sad gleda da i on zbrise nekaznjeno.

  13
 2. Ko je to kompetentan da govori o nečijoj stručnosti? Profesor univerziteta. Ko je imenovao nadzorni organ? Milorad Velaš? Ne. Neka se jave svi iz ove, prethodne i ranije vlasti, i još ranije koji su petljali oko kolektora. Zašto Provodina nije uključena u sistem? Da li je i za to kriv Milorad Velaš? Milorad Velaš je bio samo interni nadzor SO. A gdje su nalogodavci? Gdje je zakonski nadzorni organ? Očigledno mnogi ne znaju ni osnove starog Zakona o planiranju i izgradnji objekata. Zato i može biti VD. direktora komunalnog i stambenog preduzeća arhitektica! Sada se sve može. Mogu na razne funkcije i portire izabrati. Volio bih da svako ko relevantno šalje komentar napiše da li je član Inženjerske komore CG. Da bismo mogli kompetentno pričati i diskutovati. Ja se prije svega javljam kao građanin koji redovno plaća porez. I imam pravo da pitam za koga i zašto.

  8
  16
  • Vi meni Miso stvarno niste jasni, ispade da su svi nesto krivi a jedino Vi, kao direktor, nemate nista sa svime sto se desavalo. Uvijek sam Vas cijenio kao covjeka i borca za Mojdez ali mi sada ovo nesto potpuno drugacije!

   15
   1
 3. Svikoni ga hvalite,u redu je,ali se ovdje ugradio,svidjelo se to vama ili ne!
  Nažalost,takva su vremena i to je samo od razloga zašto nam pola grada zaudara,a pola nema vode!

  11
  1
 4. Jedini čovjek koji se borio za rješavanje pitanja sanacije Potkopa (Tunela) u Mojdežu je bio Milorad Velaš. Dok je bio predsjednik MZ Mojdež, a i danas. Koga to uopšte u ovoj opštini interesuje? Mnogi kažu :” Dabogda Kovačani ( zaseok Mojdeža) došli na more”. Nikada, doslovce nikada, nijedan opštinski funkcioner nije došao da obiđe Potkop. Kao, to je stvar republike. A Milorad Velaš je pisao stotine dopisa, na sve adrese. Da li neko ima prst obraza da upre prst u ovog čovjeka.

  12
  25
 5. Da li je Milorad Velaš bio tvorac projekta izgradnje Kolektora otpadnih voda? Nije. Da li je Milorad Velaš potpisao ikakav ugovor o finansiranju kolektora? Nije. Da li je Milorad Velaš potpisao ugovor o novom kreditu od 10 mil. e.? Nije. Da li je Milorad Velaš stručan za posao koji je radio? Jeste. Kao dugogodišnji tehnički direktor Vodovoda, kao upravitelj stroja, kao brodo-mašunski inženjer. Da li je Milorad Velaš izabrao Turke kao izvođače radova? Nije. Da li se trudio koliko god je mogao da se posao sa nikakvim projektom i nikakim izvođačima privede koliko toliko kraju? Jeste. Gdje su ostali koji su potpisivali projekte, ugovore iz sadašnje, prijašnje, i još ranije vlasti? Nema ih na vidjelu. Sramotno je optuživati poštenog čovjeka. Zar nema pravo na otpremninu? Koliko će dobiti višak iz Opštine? Da ne pominjem Telekom, Elektroprivredu , Arsenal.

  12
  23
  • Strucsn nije bio jer vidimo na sto je ispalo. Nije dovoljno biti posten. Tteba i strucnost i hrabrost. Nesto se nije oglasavao i ukazivao kuda ide gdadnja i ko su krivci ps je samim tim i on krivac. Izabrao ga je za posao SNP a zadrzso DPS jer ocito i njima je odgovsrao. Nijedu bili odgovorni i dada smo tu dje smo.

   25
   1
 6. Velašu je trebalo dat 5000 samo da ne dolazi na poso prije 5 godina. Bolje bi svi prešli. Ova Đakovićka ne može bit gora od njega nikako. Zamislite da nismo te sreće pa da Velaš nema uslove za penziju. Možda bi njega vratili mjesto Doklestićke u vodovod. Dokazo se. Koliko nerada, koliko nestručnosti, koliko obmanjivanja javnosti. Nadam se da je bar otpremninu pogodio. Hajmo kući polako!

  29
  3
 7. Ovo je žalost što se čini.. Nema granica cerupanju…
  I naravno niko ni prstom da mrdne 🙂
  SAD imamo dva “vrhunska” stručnjaka bez ikakvog istinskog rukovodnog iskustva načelu najvažnijih komunalnih preduzeća…
  Žalosno!!!

  25
  1
 8. Svak ko ovog čovjeka gleda po političkoj pripadnosti a ne po ljudskim osobinama,mogu slobodno reći da je izopačenog načina razmišljanja. (Do duše ima ih u našem gradu na pretek)Ako je nekome mogao da pomogne,pomogao je!I sada je problem ljubomornim dušama, što čovjek koristi zakonske mogućnosti koje ga pripadaju ugovorom,i ništa ni otkoga ne skriva,već iznosi sve u detalje!Vi “pošteni” bi se sigirno odrekli otpremnine???I poslije toliko godina provedenih na vodećim mjestima u vodovodu,i nije neka astronomska cifra!

  22
  19
 9. Sramota ovo dvoje ljudi su najveci krivci sti nam je kanalizacija u ovakvon stanju a VI ih nagradjujete umjesto da ispitate sta su radili sve ove godine

  24
  5
 10. Gospodina Velaša treba pozvati na odgovornost uz krivićnu prijavu da kaže kako je obmanjivao javnost svojim neradom i desetinama saopštenja i intervjua kako je sve uredu što se tiče izgradnje kolektora.

  27
  3
 11. Politika na Herceg-novski način. Znajući da Đakovićku ne mogu legalno da smijene (štap), nude joj mjesto direktora drugog preduzeća (šargarepa). Velaš stiče pravo na starosnu penziju, ali ne po Kolektivnom ugovoru, već po Zakonu o zaradama u javnom sektoru, jer je lokalni funkcioner kao direktor privrednog društva čiji je osnivač opština. Dakle, ima pravo na naknadu do 2 godine, ako hoće njime da se služi.
  E sad, kamo priča o tome da nova vlast nema ništa protiv starih kadrova, ali pošto su ih postavili DPS i Izbor (njima je to isto) moraju da odu. U ovom slučaju odu – na čelo drugog preduzeća.
  S tim što se Đakovićka od svih starih kadrova nije sama povukla. I – eto kompromisa.

  38
  4
 12. Kakve su kabadahije u vodovodu,10000 bespovratnih kredita za stambenu izgradnju,do 5000 otprenine..ni da ste mobilni provajderi,a ne na grbači opštine.

  50
  5
 13. Više penzije i plus otpremnine imaju vodoinstalateri iz vodovoda Herceg Novi, no doktori Doma zdravlja ili bilo koje ustanove u Crnoj Gori.
  Živa istina.
  Doktori u Crnoj Gori su dotakli dno i još tonu.

  45
  7
 14. A radnici da trpe ovakve igre pitali neko radnike sta oni zele prvo ovi iz izbora sa konobarima sad ce i ovi dovest neke strucnjake crkni radnicka klaso

  22
  3
  • Sto Olivera malo ne zagrize i ode da vvidi kako ide kolektor. Bila je u Vidakom 10 godina, zna o cemu se radi…sto je presa. Jednom he probsla sa ovom ekipom u Opdtini mozda su se popravili.

   11
  • Zar Djakovicka nije kadar Duska Kruse. Okle ona sada kod Sava Marica. Da se nijesu ujrfinili Dusko Kruso i Novska lista. E moj Savo nikad vise glas ta NL.

   44
   7
 15. Bas me negativno iznenadio, ako vec ide u penziju zasto sve te mucke sa otpremninama? Oce li to neko sistemski prekinuti takve stvari, stvarno nije u redu prema drugima u privatnom sektoru!
  A za Djakovicku, moze li se znati ciji je sada kadar jer je dosadasnje koketiranje sa Izborom (zajedno sa tatom) ne kandiduje na to mjesto!!!

  49
  6
  • Zar nece prvo podnijeti izvjestaj novom Odboru direktora. Sto na ovo kaze tandem Katic/Bigovic ili se vise pitaju Mica i DRK, iako su se pobili.

   31
   1
  • Valjda g. VELAS treba Odboru I gradjanima da objasni sto je radio 6.godina, zasto je toliko trajalo i koliko ce jos da traje. Zar ova nova vlast ne zeli da utvrdi cinjenice da se o tome ne prica godinama i trazi krivac za vec se vidi losu rabotu.. Sto je interes ovih novih zna li ko.

   37

Ostavite komentar

*

code