Početna Politika Miloš Konjević: Novska lista će od nove Vlade Crne Gore tražiti ukidanje...

Miloš Konjević: Novska lista će od nove Vlade Crne Gore tražiti ukidanje Morskog dobra i vraćanje obale na upravljanje opštinama

0

Pobjedom na izborima održanim 30. avgusta, Crna Gora i Herceg Novi pokazali su slobodarski duh i nakon 30 godina se oslobodili okova koruptivne državne vlasti, jednoumlja i anti-demokratskih procesa. Novska lista ponosna je na sve građane ove zemlje, a posebno na Novljanke i Novljane, koji su pokazali dugogodišnji otpor nepoštenju i manipulacijama partija koje su do skoro činile vlast na državnom nivou – smatra član predsjedništva Novske liste i potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević

Za Novsku listu, priča o obnovi Herceg Novog i poboljšanju uslova života na svim nivoima tek počinje. Kao grupa građana koja se istinski zalaže za razvoj lokalne zajednice, prema novoj Vladi Crne Gore uputićemo sledeće zahtjeve, čijim ispunjavanjem bi ispravili nepravde učinjene prema našem gradu:

-Ukidanje JP Morsko dobro i vraćanje obale na upravljanje opštinama.
Novac koji je uziman iz primorskih gradova predstavlja ništa drugo do harač za popopunjavanje rupa i grešaka doskorašnje Vlade Crne Gore. O poslovima i kvalitetu rada preduzeća Morsko dobro smatramo da je suvišno i degutantno govoriti.

– Izgradnja obilaznice oko Herceg Novog.
Nije prihvatljivo da se izgradnja obilaznice planira u nedogled, sa nejasno određenim rokovima i početkom izgradnje. Uz dužno poštovanje prema ostalim primorskim opštinama, za nas je Herceg Novi prioritet i borićemo se da upravo iz naše opštine započne izgradnja obilaznice.

– Preispitivanje svih štetnih privatizacija.
Privatizacija HTP „Boka“, koja je urađena u saradnji koruptivno mafijaških „repova“ doskorašnje Vlade Crne Gore sa isto toliko sumnjivim preduzećem Vektra Boka rezultirala je da i danas, u 2020. godini imamo „mrtve“ hotele, sablasne zgrade koje ne služe ničemu, sem da nas podsjete na sramotu koju smo pretrpjeli.

-Regulisanje statusa Bolnice Meljine.
Kao i mnoge druge, privatizacija ovog kompleksa urađena je na kriminalan način, sa posljedicama koje se mogu ticati svih nas, pa i života naših najbližih. Za Novsku listu, poigravanje doskorašnje Vlade Crne Gore i Atlas Grupe sa bolnicom predstavlja samo izraz osionosti, nebrige i gladi za novcem, na uštrb pružanja kvalitetne usluge, a po cijenu opstanka ove ustanove.

– Vratiti „Pomorski saobraćaj“ u ruke grada, odnosno „Komunalno stambenog“ preduzeća, kao što je nekad bilo.
Ovo gradsko komunalno preduzeće se do sada pokazalo kao izuzetno odgovorno, koje poštuje sva prava radnika i radi u korist svih građana Herceg Novog. Naspram toga, imamo (opet) kriminalnu privatizaciju po liniji kumstva sa kriminogenim strukturama doskorašnje državne vlasti.

Borbu za bolji život naših sugrađana nastavljamo odlučno, zbog omladine Herceg Novog, zbog svih onih koji vole ovaj grad. Vjerujemo i nadamo se da ćemo u novoj Vladi Crne Gore imati podršku za ispravljanje nepravdi i oporavak Herceg Novog.

Politički marketing