Početna Politika Miloš Konjević se obratio poslaniku Rašku Konjeviću: Kako je moguće da moja...

Miloš Konjević se obratio poslaniku Rašku Konjeviću: Kako je moguće da moja djeca nemaju crnogorsko državljanstvo?

0

Miloš Konjević, predsjednik Izvršnog Odbora Novske Liste i Potpredsjednik opštine Herceg Novi obratio se poslaniku Rašku Konjeviću:

Gospodine Konjeviću, Herceg Novi je u demografskom smislu grad svih ljudi dobre volje. To je grad koji ima svoj datum rođenja, svog osnivača, svoju osnivačku povelju i svoju krštenicu. Herceg Novi je najotvoreniji, najširokogrudiji, najtolerantniji i najgostoprimljiviji grad unutar današnjih državnih granica Crne Gore.

Imajući to u vidu, napraviti Herceg Novi od Crne Gore u demografskom smislu bio bi veliki iskorak za Crnu Goru i crnogorsko društvo ovakvo kakvo je trenutno.

Pošto nisam siguran da ste željeli dati kompliment mom gradu, pitao bih Vas sledeće. Kako je moguće da u modernoj državi Crnoj Gori koja se nalazi na evropskom putu moja djeca, moja dva sina, nemaju crnogorsko državljanstvo? Pitam direktno Vas, jer sam Vam se pismeno obraćao još 2013. godine kada ste obnašali funkciju Ministra unutrašnjih poslova ove države. Pitam Vas koja je tačka zakona kog zakona države Crne Gore prepreka djeci Potpredsjednika Opštine Herceg Novi da postanu državljani? Ja ovu funkciju obnašam svega četiri godine, ali prvi pisani pomen mojih Konjevića u ovom gradu seže daleko u prošlost. Uskoro ćemo proslaviti pet stotina godina tog prvog pisanog traga. Koliko mislite da bi još trebalo da prođe vremena?

Gospodine Konjeviću, Herceg Novi je daleko od vaših strategija već trideset godina. Sjetite ga se samo kada treba pokupiti harač od oko sto miliona eura godišnje. Sada kada je i to van domašaja vaših šapa, počinjete sa nesmotrenim izjavama i prljavim insinuacijama. Moj prijateljski savjet je, nemojte. Zar ne vidite gdje Vas je to dovelo?

Ovo ostaje grad u koji su svi dobrodošli. Najotvoreniji, najširokogrudiji, najtolerantniji i najgostoprimljiviji, naš Herceg Novi!

Politički marketing