Početna Sport Miloš Mikić i Miluša Bošković osvojili 4. kolo Lazure novske sky mini...

Miloš Mikić i Miluša Bošković osvojili 4. kolo Lazure novske sky mini trail lige

2

Uz vatromet sa Radoštačkog sedla, kojim je označen start trke, svijeće koje su se protezale pojedinim djelovima staze, uz vatru na cilju, kao i kuvano vino i kanapee, u noći između subote i nedjelje održano je četvrto kolo LAZURE novske sky MINI trali lige.

U planinsku, prazničnu trku, stazom dugom 1,2 km / 350 m D+ (metara ukupnog uspona), sa startom kod lovačke kuće na Žlijebskoj lastvi i ciljem na Radoštačkom sedlu, upustilo se 25 takmičara.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Nikšićanin Miloš Mikić Mikser, sa vremenom 16 minuta 17 sekundi. Drugi je bio Janko Gardović, član AK Niskogorci Herceg Novi, a treći takođe Novljanin, Perica Vučković iz TK Herceg Novi.

U ženskoj konkurenciji opet je Miluša Bošković pokazala da je naša najbolja trail trkačica, sa vremenom 21 minut 18 sekundi. Druga je bila Aleksandra Zaharova iz Rusije, a treća Milica Miletić iz Srbije.

I nakon trke priređena je nesvakidašnja trka, kojom su učesnici bili oduševljeni.

Organizatori iz NVO Orjen Outdoor i Niskogorci su i ovoga puta uz podršku LAZURE Marina & Hotel, Agencije za zaštitu i razvoj Orjena i Suplement store Montenegro, su darovali najbolje takmičare.

“Poslužilo nas je idealno vrijeme. Vatru na cilju je pripremio Željko Starčević, pa su se trkači, kada bi stigli na Sedlo, mogli ogrijati, a ujedno okrijepiti kobasicom, koja je direktno skidana sa žara. Pri povratku sa vrha u Lovačkoj kućici je bilo opet novo iznenađenje za sve , topao čaj i kuvano vino, koje je pažljivo spremio naš trkač Goran Baltić – priča Saša Kulinović iz NVO Orjen Outdoor.

Lovačko udruženje “Orjen” ustupilo je dom trail trkačima na Žlijebskoj lastvi. Za sjajne fotografije pobrinuli su se Ksenija i Isidor.

Sljedeće 5. kolo, nova trka, opet novi format i potpuno drugačija trka, zakazana je 27. januara. Biće to Bjelotina Mini Ultra Trail koja će se trčati u dvije distance. Prva duža 19,50 km i 800 D+ koja će nositi 100% bodova po uspostavljenom bodovanju i kraća distanca od 8,00 km i 400 D+ koja će nositi 50% bodova po uspostavljenom bodovanju. Više narednih dana na www.facebook.com/OrjenOutdoor .

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code