Početna Sport Miloš Mračević, PVK Jadran: Vijest o pokretanju sporta nas je obradovala, jedva...

Miloš Mračević, PVK Jadran: Vijest o pokretanju sporta nas je obradovala, jedva čekamo da krenemo da radimo

1

Vijest da će crnogorski sportisti od srijede moći da nastave trenažni proces, obradovala je upravu PVK Jadran Carine.

Datum koji je određen za nastavak sporta, 6. maj, jako je blizu, s obzirom da će tek sjutra biti poznata detaljnija uputstva i informacije na koji način i pod kojim porcedurama mogu da se sprovode treninzi, ocijenio je za Radio Jadran, direktor kluba, Miloš Mračević:

„Sigurno je da 6. maja nećmo moći da počnemo sa trenažnim aktivnostima jer ljetnji bazen “Jadran” još uvijek nije spreman za korišćenje, jer nijesmo znali kada će trenažne aktivnosti biti nastavljene. Bazeni su specifični sportski objekti, za koje pripreme traju duže. Punjenje kreće sjutra ujutru, za što je potrebno oko 2 dana, a zatim i grijanje. Očekujemo da će početkom iduće sedmice bazen biti spreman za korišćenje“, kazao je Mračević.

Nakon detaljnijih uputstava koja će prema riječima resornog ministra Nikole Janovića, biti dostupna od sjutra, Mračević vjeruje da će već od iduće sedmice moći da pripreme grupe koje će početi sa treninzima:

„U međuvremenu smo imali interesovanje reprezentacije Crne Gore, s obzirom da je Jadran jedini otvoreni bazen u funkciji sporta u Crnoj Gori, da i oni počnu sa treninzima ovdje, tako da ćemo isplanirati na koji način da najefikasnije iskoristimo vrijeme i dane koji nas očekuju za treninge“, kazao je Mračević.

Organizacija treninga neće biti jednostavna, s obzirom da se mora trenirati u malim grupama od 8 – 10 sportista, uz pauzu nakon treninga od pola sata nakon svake grupe:

„Na takav način dan će nam biti kratak da svi naši sportisti istreniraju. Ali krenućemo redom, od seniorske, preko juniorske ekipe, prema najmlađima. Ono što je krucijalno je tumačenje načina mogućnosti treninga od 18. maja, kad će krenuti i interakcija među sportistima“, kazao je Mračević.

Mračević je uvjeren da će sjutrašnje instrukcije biti dobar putokaz kako bi grupni treninzi što prije počeli.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code