MILOVAN BAŽDAR: PUNO BOLJI PERIOD RAZVOJA OPŠTINE JE UVELIKO POKRENUT

MILOVAN BAŽDAR: PUNO BOLJI PERIOD RAZVOJA OPŠTINE JE UVELIKO POKRENUT

188
0
Podijeli

milovan bazdar radni dorucakNašoj redakciji danas se obratio v.d. načelnika Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju opštine Herceg Novi, Milovan Baždar, reagujući na tekst Stevana Koprivice „Dan poslije sutra”. Saopštenje prenosimo integralno.

„Povod za reakciju na tekst „Dan poslije sutra” Stevana Koprivice je za mene znatno manje u uvredljivim i nekulturnim floskulama nego li u apriornim olako iznijetim stavovima.Jedino u čemu se možemo složiti ,a to jeste važno saglasje, je to da Skupština ne bi pogriješila da je prihvatila raspravu na inicijativu grupe građana.Jedini „problemčić” u tom slučaju je činjenica da nije jednostavno u skupštinskoj raspravi rastjerati političku maglu i osvijetliti činjenice u njihovoj punoj objektivnosti.Ustvari bez većeg učešća izvršne vlasti to je vrlo teško i rasprava bi se pretvorila u politikantsko nadgornjavanje,što građanima sigurno najmanje treba.

Picerija i restoran

Opoziciona politika koju Koprivica nevješto zavija u esejističke oblande,”vidi” svugdje samo probleme tipa: „anegdotalni parking servis,bezvođe grada,urbanističko mahnitanje..”Evo,javno pitam gospodina da li čita bilo kakve podatke sa sajta naše Opštine o radu sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju (broj izdatih UTU,rješenja raznih vrsta,planska dokumentacija u izradi itd..)? Da li možda zna koji broj i kakvih predmeta obrađujemo,kojom dinamikom? E tada bismo mogli konkretnije razgovarati bez rizika od paušalnih i pogrešnih ocjena stanja,koje,naravno,niko ne idealizuje.Ali kod Vas je očigledno cilj – izreći teške i pogrdne optužbe,znajući da se pucanj znatno jače čuje od eha.Ako već Skupština iz ovih ili onih političkih razloga nije dozvolila da se čuje i pucanj i eho,evo ja pozivam Koprivicu i sve koji to žele da dođu u ,kako kaže,”mahniti urbanizam”i da se iz prve ruke uvjere u sadržaj i obim našeg rada(od početka godine je u urbanizmu ekspedovano preko 2.500 dokumenata prema raznim subjektima,dakle dnevno cca 15 dokumenata je obrađivano i knjiženo). Ipak, bliže je pameti da se Koprivica puno komfornije osjeća u ulozi paušalnog, kvazipolitičkog kritičara svega i svačega iza čega stoji „falangistička koalicija”.Autoru ovakvih kovanica su definitivno puno bliže nedobronamjerne emocije i predrasude od racija u javnom obraćanju.
Postojeća situacija u lokalnoj samoupravi je daleko od toga da je ne treba kritikovati,ali objektivno i analitički.U uslovima produžene teške krize,budžet Opštine H.Novi je likvidan i nekoliko sjajnih razvojnih investicija je u toku.Puno bolji period razvoja Opštine je uveliko pokrenut,a sve one koji se ne slažu demantuju brojke i činjenice.I,vjerujte, upravo zato je dan poslije sutra u Novskoj opštini puno perspektivniji nego u većini crnogorskih opština.

 

Uvijek transparentni i otvoreni za svaku konstruktivnu saradnju i kritiku !”, saopštava mr Milovan Baždar.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code