Početna Politika MILOVAN BAŽDAR DPS-U: NEISTINA JE DA SAM SEBI NEŠTO ISPOSLOVAO ZA SVOG...

MILOVAN BAŽDAR DPS-U: NEISTINA JE DA SAM SEBI NEŠTO ISPOSLOVAO ZA SVOG MANDATA

0

Predsjednik OO PZP-a, Milovan Baždar, reagovao je nakon pet dana na saopštenje OO DPS-a Herceg Novi od 24. avgusta, obrazlažući da je bio odsutan.

Kako je Radio Jadran ilustrujući aktuelna politička i medijska previranja u Novom prenio šta je Baždar saopštio za Portal Analitika, a šta mu je odgovorio heregnovski DPS, u obavezi smo da objavimo i dostavljeno reagovanje predsjednika PZP-a. On navodi da je saopštenje DPS-a ispod svakog nivoa ozbiljnog političkog subjekta.
– U pitanju je tipičan depeesovski metod obračuna sa političkim protivnicima u kojem se u nedostatku iole ozbiljnih argumenata, maliciozno obrušava sa izmišljenim i podmetnutim konstrukcijama na ličnost pojedinca – u ovom slučaju mene. Siguran sam da će ipak mnogi pomisliti: ako ga DPS bezočno napada kao nekakvu političku prijetnju, onda je na dobrom putu koji je puno bliži demokratiji, struci i vladavini prava od trase kojom i državni i lokalni DPS ide.
Sramotna je neistina da sam ja nešto sebi isposlovao za svog mandata, kako obmanjujete javnost ili da sam ja vinovnik nekakvog stečaja, ili da sam navodno ugrozio životnu sredinu. Znate vi dobro da sam ja kao nekadašnji preduzetnik plaćao milionske poreze i bio jedan od najuzornijih poreskih obveznika puno šire od novske opštine, što se uvijek može i provjeriti u republičkoj PU. Ako je i od DPS-a zaista je previše. Ako ste vi sigurni u vaše javno izrečene neistine, pozivam vas da se suočimo na sudu, ali prije toga se potpišite ispod saopštenja da znam kome personalno da se obratim…ili možda svi lokalni depeesovci jednako misle?!
I da podsjetim, Zakon o izboru poslanika i odbornika, čije norme se primjenjuju i u mom slučaju, ste vi usvojili na državnom nivou. Ovdje ste tako ogoljeli vašu beskrupuloznost kada je u pitanju neko ko nije iz vaših partijskih redova, a ja vam poručujem da se malo prebrojite i saopštite koliko vaših kolega bivših funkcionera koristi važeća zakonska prava. Da li i njih javno blatite na isti način.
Što se tiče bilo kakvog komentara o tome koliko je ko pomogao nekim nekada uspješnim kolektivima u novskoj opštini, pa pitajte Novljane šta im je politika DPS-a donijela u HTP Boki, Južnom Jadranu, PKB-u, VB Meljine itd. Ništa osim dugogodišnjeg beznađa. Sada, kada ste i zvanično prodali novski biser Institut Dr S.Milošević suprotno stavu bezmalo svih građana Novoga i zaključcima lokalne Skupštine (dakle i vašim), odbijate predlog za vanrednu lokalnu sjednicu. Svima je jasno zašto: nemate petlje da se usprotivite centru moći u vašoj partiji a i Državi, nažalost.
Gospodo iz DPS-a iako ste legalno na vlasti u Novom niste legitimno jer ste u koaliciji sa Izborom obmanuli birače. Ništa drugačije nije ni na državnom nivou kada je u pitanju sadašnji legitimitet vlasti i to je ono što vas boli – poručuje predsjednik OO PzP-a i član Predsjedništva PzP-a, mr Milovan Baždar.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code