MILOVAN BAŽDAR: ODGOVORAN SAM ŠTO SAM POTPISAO RJEŠENJE ZA „KAPITALNU“ INVESTICIJU –...

MILOVAN BAŽDAR: ODGOVORAN SAM ŠTO SAM POTPISAO RJEŠENJE ZA „KAPITALNU“ INVESTICIJU – VITRINU ZA SLADOLED

144
0
Podijeli

Nakon saopštenja Uprave policije, kojeg je pored ostalih medija, prenio i Radio Jadran o pokrenutoj krivičnj prijavi protiv Milovana Baždara, zbog zloupotrebe službenog položaja i koruptivne radnje, reagovao je Baždar, objašnjavajući da je riječ o rješenju kojim je prošle godine odobrio prodavanje sladoleda u periodu od 45 dana.

– Šta reći osim da bi bilo užasno smiješno da nije tužno. Od mog dolaska na mjesto v.d. sekretara za urbanizam gdje sam 2012. godine i došao sa političkim zadatkom svoje partije da sasječem svaku vrstu korupcije, selektivnog pristupa i drugih slabosti koje su se u javnosti vezivale za ovaj osjetljivi organ, neprekidno sam sa svojim radom na meti raznih lica i inspekcijskih organa. Sijaset nekakvih prijava u brojnim predmetima se pokretalo protiv mene, naravno, potpuno neosnovano kao što je i ovaj slučaj vitrine za sladoled u predmetu Katurić. Parcela br. 274 vlasništvo pomenutog lica nije imala teret javnog morskog dobra i nije bilo jasno da li je nadležnost morskog dobra ili Opštine. Ali, ja evo javno priznajem da sam odgovoran što sam potpisao rješenje za sladoled čime je omogućena „kapitalna investicija” porodici Katurić, a JMD-u nanesena „nepovratna šteta”. U pitanju je javna institucija koja na privatnu imovinu upisuje svoj teret suprotno ustavnim načelima zaštite privatnog vlasništva i koja je u prethodnim decenijama ubirala ogromne prihode u priobalju dijelom na štetu lokalnih zajednica (tek je nedavno povećan dio sredstava koji se odvaja primorskim opštinama). Koliko je samo morskog akvatorijuma betonirano uz njihovu saglasnost i na taj način izazvane brojne štetne ekološke i druge posljedice. U predmetnom slučaju je u pitanju loš odnos između JPMD-a, porodice Katurić i moćnog tajkuna monopoliste vlasnika trajektne kompanije.
Izjavljujem da sam ponosan na činjenicu da je u protekle 2 godine Sekretarijat na čijem sam čelu postupao isključivo zakonski i antikorupcijski. To mogu potvrditi brojni dobronamjerni i objektivni ljudi. Šteta je, međutim, što ja nikada kao rukovodilac sa svojim saradnicima nisam mogao postići optimalne radne efekte prvenstveno zbog manjka podrške ovom organu od strane bivšeg i sadašnjeg rukovodstva Opštine. Šteta je i to što se ne podstiče na odgovarajući način mladi stručni kadar na kojem bi trebalo da leži budućnost ovog organa.
Tužilaštvu bi umjesto lova na političke oponente režima i DPS-a trebalo da se bavi AFEROM SNIMAK, KUPOVINOM LIČNIH KARATA i državnim ugovorima sa tajkunima o privatizaciji novskih kompanija (PKB, C VRAČAR, VEKTRA BOKA, JUŽNI JADRAN, VB MELJINE itd). Sramotni i kriminalni su efekti u navedenim predmetima, a gle čuda njima je „velika riba” Milovan Baždar koji se „drznuo” da odobri sezonsku prodaju sladoleda. Da sam prihvatio DPS-ovu ponudu za koaliranje u H.Novom, vjerovatno bi mi „progledali”.
I na kraju komentar za komentare na Radio Jadranu: Ipak je „ siptomatično” da su autori komentara gotovo isključivo lica koja „sa one strane kulturnog” napadaju prvenstveno predstavnike dosadašnje vlasti u Opštini – poručuje na kraju Milovan Baždar.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code