Početna Politika Milovan Baždar (URA): Nije bezbjedno kretanje pješaka uz magistralu od Cvijetnog centra...

Milovan Baždar (URA): Nije bezbjedno kretanje pješaka uz magistralu od Cvijetnog centra prema Sutorini

0

Ako se odlučite prošetati uz magistralu od „Cvjetnog centra“prema Sutorini, budite spremni da se izožite ozbiljnom riziku, navodi u saopštenju kandidat za odbornika koalicije SDP-URA, Milovan Baždar.

Pored gradilišta na kojem se gradi diskont kompanije d.o.o.“ Hard diskont Laković“ postavljena je ograda u dužini od skoro stotinu metara tik uz cestu. Skoro je nemoguće proći tuda a da ne gazite asfaltom tj. kolovoznom trakom. Koliko je ovo opasno za pješake imajući na umu i da se radi o krivini koja nije pregledna, ne treba naglašavati. Ali nije tu kraj problema u vezi ovog gradilišta za Sutorane i pješake namjernike. Kada malo pogledate šta se tu izgradilo vidjet ćete pravo graditeljsko čudo. Očekivali biste da će pješačkim mukama doći kraj kada se završi gradnja i makne ograda. E pa nije tako. Tada će vas „oduševiti“ novoizgrađeni trotoar, koji na nekim mjestima nije bitno širi od pola metra s tim da se posred istoga nalazi i par rasvjetnih stubova. Do trotoara je izgrađen parking i pješaku ostaje da ubuduće bira hoće li prolaziti kolovoznom trakom i rizikovati život od vozila u saobraćaju ili će preskakati parkirana vozila ispred diskonta. Ova situacija je zaista veoma ozbiljna i traži hitno razjašnjenje. Svima je poznato da je magistralni zaštićeni pojas 2,5 metara. Nije jasno, ako je već napravljen nedopustivo loš trotoar u tom pojasu, kako je privatni parking mogao ući u zaštićeni pojas. Ovdje je pitanje i da li je parkingom prekoračena i regulaciona linija (odvaja privatni od javnog pojasa) i ukoliko jeste u pitanju je krivično djelo shodno važećem Zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata.

Pozivamo nadležnu građevinsku ali i saobraćajnu inspekciju da odmah izvrše inspekcijsku kontrolu u ovom slučaju. Pozivamo i urbanističku inspekciju da u predmetu izdavanja građevinske dozvole za izgradnju ovog famoznog privremenog objekta od 7.717 kvm provjeri ispravnost urbanističko-tehničkih uslova i projektne dokumentacije.

Kada se ovome doda i činjenica da je odmah iza gradilišta samo pola metra od magistrale postavljen i veliki bilbord, ostaje nam da se zapitamo dokle ćemo trpiti toliku nebrigu za bezbjednost svih nas u javnom saobraćaju od strane nadležnih organa i bahatost povlaštenih investitora, navodi na kraju saopštenja Milovan Baždar.

Plaćeni izborni program