Početna Politika Milovan Baždar (URA): Podvale Andrije Radmana

Milovan Baždar (URA): Podvale Andrije Radmana

0

–  Gostojući u emisiji „Na čisto“ na TV Vijesti u četvrtak 20.04.2017. godine DPS-ov kandidat za odbornika Andrija Radman je izrekao neistine na moj račun koje ovim putem odbacujem i iznijet ću prave podatke – reaguje u saopštenju kandidat za odbornika koalicije SDP-URA, Milovan Baždar.

Njegova tvrdnja je bila da sam ja kao načelnik urbanizma „sakrivao neke predmete u ladici“ i nisam navodno dao da se isti rješavaju. Sugerisao je da se radi o hotelima i pomenuo je hotel „Delfin“. Gospodin Radman osim što pokazuje elementarno neznanje u vezi procedura i nadležnosti u oblasti urbanizma, pokazuje i silnu želju da ocrni političkog protivnika pa makar i lažima. Dakle, istina je da je vlasnik hotela „Delfin“ nezakonito krenuo 2014. godine u rekonstrukciju hotela u smislu dogradnje nekih sadržaja bez prethodno pribavljene dozvole za rekonstrukciju. Kada mu se pojavila inspekcija zatražio je od opštinskog sekretarijata za urbanizam dozvolu koju, naravno, nije mogao dobiti od nas jer je shodno članu 7. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata hotel tog tipa u nadležnosti Države tj. ministarstva održivog razvoja i turizma. Radmanova izjava da sam ja u stolu držao i kočio rješavanje nekih predmeta je bezočna laž. Istina je potpuno suprotna. Maksimalno sam ubrzavao koliko je bilo moguće rješavanje predmeta i nikada nikakve predmete koji su se mogli rješavati nisam držao u stolu. To dobro znaju svi moji tadašnji saradnici i javno pozivam Radmana da saopšti makar jedan predmet čije rješavanje sam ja kočio ukoliko je imao potrebnu dokumentaciju. Uostalom brojke najbolje demantuju Radmanova podmetanja koja su u potpunosti odraz njegovog političkog kodeksa – cilj opravdava sredstvo (zbog političkog cilja spreman je služiti se neistinama). U 2013. sekretarijat je izdao 136 građevinskih dozvola, 2014. izdato 149, a Radmanova vlast 2015. izdaje 89 građevinskih dozvola, a 2016. izdato 90. Što se tiče naplate ista je bila 2014. dok sam ja bio na funkciji 2,7 mil,eura bez Azmonta, a 2015. nova vlast naplaćuje 1,35 mil.eura bez Azmonta. Napominjem da je stanje planske dokumentacije bilo isti svih tih godina.

Šta reći osim da za neke ljude biti političar nikako ne podrazumijeva i biti dostojanstven čovjek čvrstog moralnog kredibiliteta. Ali ne sumnjam da je gospodin Radman kao politički kadar izdanak depeesove makijavelističke škole koja je u liku Svetozara Marovića doživjela svoju punu inkarnaciju ali i svoju potpunu propast.

Plaćeni izborni program