Početna Sport Miluša Bošković i Goran Cerović pobjednici prvog kola Lazure novske sky MINI...

Miluša Bošković i Goran Cerović pobjednici prvog kola Lazure novske sky MINI trail lige

4

Planinsku stazu Borići–Vratlo–Borići, dugu 7,4 km/450 D+ (metara ukupnog uspona), u prvom kolu Lazure novske sky MINI trail lige savladalo je 39 trkača. Prvi u muškoj konkurenciji bio je Goran Cerović iz Pljevalja, a u ženskoj, najbolja crnogroska trail trkačila, Miluša Bošković.

Prvo mjesto Cerović je osvojio uz nevjerovatno vrijeme 39:37, dok je drugi bio Miloš Mikić Mikser iz Nikšića, sa vremenom 40:57, a  treći Kotoranin Miloš Komnenić sa vremenom 41:06.

Miluša Bošković je bila nepobjediva sa vremenom 54:29, dok su druga i treća bile Ruskinje Oya Gritskova sa vremenom 1:03:57 i Aleksandra Zaharova 1:04:29.

Za pohvalu su stalni učesnici lige mali Đorđe i Andrija Vasiljević, koji imaju 9 i 8 godina i koji su velike nade našeg trail trčanja. Oni su stazu prešli za 1:03:50 odnosno 1:05:27.

Trka je održana u organizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci,  uz podršku kompanije LAZURE Marina & Hotel, Agencije za zaštitu i razvoj Orjena, kao i prijatelja trke Suplement store Montenegro.

Iako je vremenska prognoza bila neizvjesna, ipak, trka je prošla bez padavina, a na iznenađenje svih učestvovalo je čak 39 takmičara iz Trebinja, Nikšića, Pljevalja, Kotora, Trebinja, Tivta, Podgorice, Moskve. Iz Bara je došlo čak 11 takmičara.

Ove godine će nakon svakog kola organizatori dodjeljivati simbolične nagrade najboljima, tako da je ovoga puta menadžerka Suplement store Montenegro, Aleksandra Sanja Tot, uručila  šejkere, peškire i gelove.

– Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku, a ujedno su svi pohvalili da je staza bila besprekorno označena i da nisu imali nijednu nedoumicu što je nama kao organizatorima velika satisfakcija. Prije nekoliko dana na portalima je počeo da kruži članak o djevojčici iz Nikšića, talenovanoj sportiskinji Mariji Simić i odlučili smo da klub prihod od startnina sa ove trke opredijeli za potrebe te djevojčice. Akciju nijesmo objavljivali, ali smo danas sakupili 160 eura, koje ćemo u dogovoru sa porodicom male Marije potrošiti u skladu sa potrebama – navodi Saša Kulinović iz NVO Orjen Outdoor.

I ovoga puta, vjerni pratilac, koji je napravio prelijepe fotografije, bio je Isidor Stankov. Za uspjeh prvog kola zaslužni su Željko i Darka, koji su pripremili okrepu na polovini staze.

Novo, drugo kolo i nova uzbuđenja LAZURE novske sky MINI trail lige, Topla – Sv. Ilija (Mokrine) – Topla Sky Mini Race, na programu je  25. novembra.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code