Početna Sport Miluša Bošković prva, Jelena Tomašević druga na “Stazi Deva”

Miluša Bošković prva, Jelena Tomašević druga na “Stazi Deva”

0

Četvrto izdanje brdske trail trke “Stazom deva”, povodom Dana Grada Dubrovnika i Dana branitelja, okupilo je danas stotinjak učesnika koji su savladali tradicionalni uspon serpentinama do Tvrđave Imperijal na Srđu. Učestvovala su i 4 člana Triatlon kluba X Herceg Novi, Marija Bošnjak, Jelena Tomašević, Marko Butulija i Luka Čupić.

Foto: Triatlon klub Dubrovnik

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Miluša Bošković iz Triatlon kluba Kotor, sa vremenom 17:04, 26 sekundi. Iza Miluše u cilj je ušla i Jelena Tomašević iz Triatlon kluba X Herceg Novog (17:30), inače pobjednica 2017. godine, a treća, kao i prošle godine, bila je Alemka Sarić(17:53).

U muškoj konkurenciji titula najbržeg pripala je Jakši Dikliću iz Triatlon kluba Dubrovnik(13:55). Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Lazaru Badanjcu(14:17), dok je treći bio Miloš Komnenić iz Triatlon kluba Kotor(14:18).

Luka Čupić zauzeo je ukupno 4.mjesto. Nedostajalo mu je samo 10-ak sekundi da se domogne podijuma(14:28).

Marko Butulija je trku završio kao trinaesti, sa odličnim vremenom (16:28) a Marija Bošnjak je zauzela deseto mjesto među ženama(23:15).

-Trkači su krenuli jedan po jedan sa magistrale, sa 129 metara nadmorske visine, s razmakom od 30 sekundi serpentinama do Muzeja branitelja koji se nalazi na 394 mnv, što čini trasu od 2.2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i makadam. Ovaj put, i pored lijepog vremena, trebalo je biti oprezan, jer je zbog loših vremenskih uslova proteklih dana, kiše koja je padala noć prije činila je stazu mokrom i klizavom- kaže predsjednik TK X Herceg Novi, Luka Čupić.

Ovaj uspon nade ima i humanitarni karakter, a prikupljenih 12 hiljada kuna od startnina namijenjeno je Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih invalida.

Iz TK Herceg Novi pohvaljuju koleke iz Triatlon kluba Dubrovnik, koji su odlično organizovali još jedno izdanje ove atraktivme trke.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code