Mimoza, duh i toplina Herceg Novog u Knez Mihailovoj

Mimoza, duh i toplina Herceg Novog u Knez Mihailovoj

9
Podijeli

Defile 49. Praznika mimoze, koji je sinoć upriličen u najvećoj pješačkoj zoni u Beogradu, izazvao je oduševljenje prolaznika. Veliki broj Begrađana došao je da sa osmjehom isprati defile mažoretki, Gradske muzike, trombonjera i klovnova, koji su promarširali kroz Knez Mihailovu, od Kalemegdana do Terazija.

Mnogi okupljeni interesovali su se i tražili program 49. Praznika mimoze, raspitivali se za detalje i pozitivno komentarisali ovakav vid promocije festivala, dok su klovnovi dijelili bukete mimoze, koje su mnogi sa oduševljenjem uzimali.

Picerija i restoran

Kako je kazala PR Turističke organizacije Beograda, Jelena Stanković, Karavan mimoze je divan način da se Beograđani pozovu na praznik žutog cvijeta u Herceg Novi.

– U okviru Praznika mimoze, 6. i 7. februara “Dani Beograda” u Herceg Novom predstaviće ono što je turistička ponuda naše prijestonice. Inače, dva grada imaju dugogodišnju, jako dobru i uspješnu saradnju, kako u razmjeni turista, tako i u razmjeni kulturne baštine – kazala je ona.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić kazao je da je mimozin Karavan donio u Beograd toplinu Herceg Novog, toplinu ali i duh Mediterana, koje će danas donijeti i u Bijeljinu, a već sjutra i u Banjaluku. On je pozvao sve građane Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine da dođu na Praznik mimoze, koji počinje prve sedmice februara i najavio 50. Praznik mimoze za sljedeću godinu.

– Taj tradicionalni Praznik mimoze za sljedeću godinu zaista odiše vedrinom. Vidjećete kakva sve iznenađenja spremamo. Taj ćemo da najavimo sljedeće godine, u isto ovo doba, na istom mjestu. U centru našeg dragog i voljenog Beograda, jer kao što znate Herceg Novi drugim imenom zovemo Beograd na moru – poručio je Katić

Karavan su pratili čelnici naše Opštine, potpredsjednik Pokrajnske vlade i pokrajnski sekretar za privredu i turizam, predsjednik Opštine Stari grad, Marko Bursać, predstavnici Ambasade Crne Gore u Beogradu, kao i predstavnici Turističke organizacije Grada Beograda.

9 Komentari

 1. Herceg-Novi je za samo jedan uži krug pojedinaca iz političkog života “Beograd na moru”, a u stvari to Novi nikada nije bio niti će biti,mada nažalost zadnjih godina više podsjeća na Leskovac na moru

  32
  29
  • Beograd na moru na zadovoljstvo svih nas gradjana. Zasto ste negativno nastrojeni, ima nas za koje granice ne postoje. Primitivizmu nema mijesta , zasto mjesate politiku

   36
   19

Ostavite komentar

*

code