Početna Sport Mimoza kup reli – Memorijal Rajko Prlainović

Mimoza kup reli – Memorijal Rajko Prlainović

12

U okviru sportskih manifestacija jubilarnog 50. Praznika mimoze, 23. i 24. februara biće održan I Mimoza kup reli – Memorijal Rajko Prlainović.

Organizatori su Avanturistički park Vrbanj i Auto moto klub Podi, a finansijsku podršku dala je Opština Herceg Novi i Sekretarijat za sport.

Riječ o dvodnevnom reliju u zimskim uslovima, odnosno po snijegu, čiji će se rezultati bodovati za Winter Cup Crne Gore. Ideja je potekla od sličnog događaja na Žabljaku, na kojem su članovi AMSK Podi stalni učesnici i uglavnom najtrofejniji pobjednici.

Reli će biti vožen u 13 automobilskih klasa ( ATV vozila, džipovi i drugo ), na stazi dugoj 1460 m, od restorana Konak na Vrbanju do Avanturističkog parka, kako bi se ujedno promovisao park i novsko zaleđe.

Saobraćaj bi tokom ta dva dana trebalo da bude izmijenjen, a prema sadašnjoj ideji, vozila će biti propuštana sat, donsono dva, prije i poslije trke, ali se još uvijek čeka potvrda Komunalne policije.

Jedan od članova kluba AMSK Podi, Božidar Radović za Radio Jadran objašnjava i zašto su se inicijatori ideje relija odlučili baš da ga naslove po Rajku Prlainoviću.

“Ja sam čovjek koji je odrastao u Herceg Novom, porijeklom sa Vrbanja, ali većeg zaljubljenika u Vrbanj, koji nije bio sa Vrbanja, do Rajka Prlainovića nije bilo. Čovjek je praktično život posvetio Vrbanju i Orjenu, davno je bio i učesnik trke na Podima , znamo svi ko je bio Rajko i mislim da to sve govori”, kazao je kratko Radović.

Pravila trke i klasiranje automobila biće definisani uskoro, a svi koji žele da učestvuju, mogu se o trci informisati na Fb stranici kluba https://www.facebook.com/amskpodihn/ . Broj učesnika nije limitiran, ali organizatori očekuju između 30 i 40 učesnika. Tokom prošle sedmice stigla je i startna kapija, koja će biti iskorišćena i za veliku tradicionalnu majsku trku na Podima. “Otežavajuća” okolnost može biti i trka na Žabljaku, koja je najavljena za ovaj vikend, zbog čega većina takmičara vjerovatno neće biti finansijski potentna da pripremi automobile za obje trke, ali su u AMSK Podi optimisti.

Za najbolje će biti obezbijeđeni pehari i zahvalnice.

12 Komentari

 1. Kad je trka u maju Podi-Kameno onda idu komentari sto tu,jedan ne moze u TB po pastrmku,drugi na Krusevice po blitvu,na Uble po krtolu ili na Mosko na jagnjtinu,ne mogu djeca spavat,daj premjestite negdje gore put Vrbanja,Borica ili Krusevica pa orgajte do mile volje.Kad se organizuje gore smrdi benzin,tuce auspuh,gazi visibabe,plasi ptice itd.A kad nema niceg onda,mi smo mrtav grad,slijepo crijevo itd.Daj, ….. da ne kazem sto.

 2. Ne skrnavite ime Rajkovo divljanjem, benzinom i bukom iscjepanih auspuha, smradom benzinskih isparenja i posebno smećem koje ostaje iza ovakvih manifestacija.

  Rajko nas je učio da volimo i poštujemo prirodu, da uživamo u snijegu i čarolijama Orjena.

  25
  6
 3. Smatram da ime Rajka Prlainovića i ljubav prema Orjenu ne treba skrnaviti na ovaj način…
  Njemu su bili dovoljni njegov nepresušni entuzijazam, skije i dva štapa!

  26
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code