„MIMOZA U MALOM“, ILI „BAOŠIĆKO LJETO“ U PETAK VEČE

„MIMOZA U MALOM“, ILI „BAOŠIĆKO LJETO“ U PETAK VEČE

151
0
Podijeli

Pučkom svečanosti „Baošićko ljeto” na glavnom mulu u tom mjestu biće u petak veče ozvaničen početak još jedne, svi se nadaju, uspješne sezone.

Manifestacija počinje 11. jula u 21 čas sportskim takmičenjima u potezanju konopa, preranjanju mandraća, jahanju na gredi i skidanju pršuta sa pale. Za najuspješnije su obezbijeđene nagrade.
Druženje će se nastaviti uz lozu i priganice, riblje specijalitete i vino, te uz prigodan zabavni program u kome će učestvovati Gradska muzika Đenovića, mažoretke i bend ”Bajro”. Fešta će završiti vatrometom.
Kako je Radiju Jadran kazao predsjednik MZ Baošići, Stevo Cvijetković, obezbijeđeno je oko 250 kilograma ribe, 200 litara vina, a biće tu i liganja i mušalja. Vrijedne domaćice će sve to pripremiti kako bi za svakoga bio dobar „bokun i gutljaj”.
– Ovo je osma godina kako organizujemo Baošićko ljeto i tokom tih nekoliko sati pridruži nam se oko 2 i po hiljade posjetilaca. Svake godine sve je više turista koji odmor prilagođavaju ovoj fešti, jer je izuzetno zanimljiva za njih – kaže Cvijetković.
U ovom mjestu na hercegnovskoj rivijeri trenutno boravi oko 3.500 gostiju i to je posjeta na prošlogodišnjem niovu. Očekuju da će ih u narednom periodu biti oko 7.000.
Mjesto je uređeno, očišćeno, poravljena je javna rasvijeta, a radovi na sporednim saobraćajnicama gdje se gradi kanalizacioni kolektor su konzervirani i čekaju kraj septembra.
– Mi nismo dozvolili da se radi na glavnoj saobraćajnici, jer da jesmo bili bi u istim problemima kao druga mjesta, ovako, kada prođe sezona radovi će biti nastavljeni, ali moraju se završiti do početka Praznika mimoze – tvrdi Cvijetković.
„Baošićko ljeto”, koje neki nazivaju i ‘mimoza u malom” koštaće oko 6.000 eura od čega je TO Herceg Novi obezbijedila 4.000 eura, opština 1.000, dok će ostatak finansirati MZ uz pomoć sponzora.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code