Početna Ke Nova „Mimoza“ u Vrbasu, a sa njom i prvi put alegorijska kola

„Mimoza“ u Vrbasu, a sa njom i prvi put alegorijska kola

5

Karavan 50. Praznika mimoze stigao je u Vrbas, gdje učesnici u podne nastupaju Trgom Nikole Pašića, pred kako nam javljaju, brojnim građanima.

Karavanu se, prvi put od danas, pridružila i „maskota“, odnosno alegorijska kola predvođena velikom crvenom ribom, dugom 6 m, visokom 2,5 m, koja predvoditi defile. Za izradu „maskote“ bili su zaduženi članovi NVO Maškare.

Promoteri praznika danas imaju zgusnut raspored, jer osim Vrbasa, cvjetna povorka obradovaće i Novosađane, gdje je defile zakazan za 18 h.

Prvi od tri karavana završava sjutra, za kada su zakazana takođe 2 defilea – u Zrenjaninu u podne i na kraju u Beogradu od 18 h.

Karavan će u drugom navratu posjetiti Višegrad, Zlatibor, Bijeljinu i Banja Luku, a krajem mjeseca Sloveniju.

5 Komentari

 1. Peulici imaju rodbinu po Vojvodini pa su taman iskoristili priliku da obidju rodbinu ako se ko pita otkud karavan u Vrbasu iz kojeg nikad nije bio nijedan turista u Novom a nece nikad doci ti turisti jer su to uglavnom crnogorski iseljenici i oni vecinom ljetuju kod rodbine.

  22
  7
  • Brate rusu, imam rodbinu i milo mi je sto imam kod koga poći, pa makar i na kafu, jer nemam mnogo vremena. Samo da te obavjestim da bi raspolagao tacnijim informacijama, rodbina mi je u Novom Sadu, odnosno u selu pored Novog Sada, Budisava. Ziv bio!

   9
   9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code