Mimoza zamirisala Banja Lukom

Mimoza zamirisala Banja Lukom

10
Podijeli

Posljednja stanica petodnevne maršute Karavana 49. Praznika mimoze je glavni grad Republike Srpske, Banja Luka, gdje je danas upriličen jednočasnovi defile kroz centar grada. Više hiljada Banjalučana razveselili su mažoretke, Gradska muzika, trombonjeri, klovnovi.

Kako navode organizatori, defile je medijski jako dobro ispraćen, a prethodno je u Skupštini grada Banja Luka, za delegaciju Herceg Novog priređen prijem. Novljane su dočekali potpredsjednici Skupštine grada Saša Čudić i Milan Milaković, načelnica Odeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Natalija Trivić sa saradnicima, kao i Branka Branković iz Turističke organizacije Banja Luke.

Picerija i restoran

Potpredsjednik Čudić je, zahvaljujući Novljanima što ih je pohodio Karavan mimoze, rekao da je ovaj događaj dobar primjer razmjene između dva grada, koju treba podsticati i bogatiti. Istakao je da su brojni Banjalučani tradicionalno gosti Herceg Novog, te da vjeruje da će ih bogat program privući i ove godine.

Načelnica Trivić iskazala je zadovoljna što je duh praznika, koji je brend Herceg Novog, stigao u Banja Luku, istakla je da turističke organizacije dva grada imaju dobru saradnju. Interes je oba grada da intenzivnije sarađuju, posebno kod zajedničkog apliciranja za prekogranične projekte.

U ime Opštine Herceg Novi prijemu i defileu prisustvovale su sekretarka za kulturu Ana Zambelic Pištalo i sekretarka za javnu upravu Vesna Samardžić. Upoznale su predstavike Banja Luke sa programom i dodijelile plaketu Praznika mimoze i cvijet mimoze, kao znak pažnje i zahvalnosti domaćinima.

Karavan Przanika mimoze, nakon posjeta Zlatiboru, Jagodini, Beogradu, Bijeljini i Banja Luci danas se vraća za Herceg Novi, već 16. februara posjetće Trebinje, a u planu je i posjeta Podgorici.

10 Komentari

  1. Ovako koncipiran praznik Mimoze je potpuno deplasiran i demodiran. U eri kompjuterizacije i drustvenih mreza vi samo trosite pare na dnevnice i obilazite Jugoslaviju uz turbonostalgicni prizvuk. Festivali postoje da bi turisti dosli u taj grad, da bi se sezona prosirila, da bi bilo turizma i van sezona, a ovo mlacenje muzike i mazuretki je samo trosak i nikakve koristi za grad nema! jeste li nekad vidjeli da Venecijanci idu okolo i posjecuju gradove u konvojima ili Rijecani ili Maltezani, bilo ko? Ako ne znate kako, gledajte sta rade pametniji i bogatiji od nas!

    27
    18
  2. A đe su bila ona “tri musketara”,sigurno svratili do Dodika da im da neki savjet.Možda bi i Kanli kulu i Forte Mare valjalo izmjestit u Sutorinsko polje,pa kad turisti odu u Laković da svrate ‘nako.

    20
    20

Ostavite komentar

*

code