Mimozin karavan osunčao Zrenjanince

Mimozin karavan osunčao Zrenjanince

11
Podijeli

Siv i tmuran dan u Zrenjaninu uljepšao je danas hercegnovski Karavan mimoze. Kolona Gradske muzike Herceg Novi, trombonjera, mažoretki i klovnova prodefilovala je centralnim gradskim trgom i Ulicom Kralja Aleksandra. Alegorijska kola, odnosno maskota ribe, djelo NVO Maškare privlačila je pažnju, pa su mnogobrojni prolaznici stajali da se fotografišu.

Feštađuni su uz zvuke limenog orkestra, defile mažoretki i mirise mimoze, privukli mnogobrojne Zrenjanince, kojima hladna kišica nije pokvarila raspoloženje. Mnogi su dobili po granđicu mimoze, promotivni materijal i program jubilarnog 50. Festivala.

Picerija i restoran

Defileu je prethodio sastanak predstavnika dva grada u Gradskoj upravi Zrenjanina, na kojem je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević uručio gradu Zrenjaninu plaketu 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti za podršku organzaciji Karavana mimoze, saopšteno je iz press službe lokalne uprave.

Konjević je predstavio program jubilarnog 50. Praznika mimoze i pozvao građane Zrenjanina i Vojvodine da budu gosti Herceg Novog.

– Praznik mimoze je brend Herceg Novog, poznat u bivšoj Jugoslaviji, aove godine smo nakon nekoliko decenija krenuli sa međunarodnom kapanjom iz Beča. U Zrenjaniu smo željeli da donesemo Vojvođanima na ovom minusu malo mediteranskog duha – navodi Konjević.

Plaketu je primila zamjenica sekretara Skupštine grada Zrenjanina, Svetlana Grujić, koja se u ime gradonačelnika zahvalila predstavnicima Herceg Novog na časti da Zrenjanin bude jedan od gradova koje će posjetiti ovaj međunarodni Karavan i tako najaviti Praznik mimoze.

Direktor TO Zrenjanin, Zoran Ljubotina zadovojan što se nakon 30 godina Praznik mimoze vratio u Zrenjanin i donio duh Jadrana, juga i miris mimoze, što građanima ovog grada mnogo znači. Kazao je da je događaj ovog tipa rijetkost u Vojvodini, te da je pravi način da se Herceg Novi preporuči građanima cijelog regiona.

– Sa našim prijateljima iz Herceg Novog dogovorili smo ovu promociju, jedan prelijepi spektakl koji u Zrenjanicu nije bio 30 godina. Nadam se da će ova manifestacija u narednim godinama postai tradicionalna i da se početkom svake godine družimo sa Novljanima – ističe on

Nakon Beča, Vrbasa, Novog Sada i Zrenjanina Karavan mimoze danas u 18 sati defilovaće kroz Beograd, tačnije Knez Mihailovu ulicu. Ovim će biti zaključen prvi Karavan, a nakon čega će uslijediti još dva. U sledećem navratu Karavan će posjetiti Višegrad, Zlatibor, Bijeljinu i Banja Luku, a krajem mjeseca Sloveniju.

11 Komentari

 1. E kuku nama ko nas reprezentuje – sve frca od inteligencije, svi zajedno na lijevoj polovini slike u zbiru imaju IQ 100…. ali znaju oni kako se promoviše – biće priča: e ‘ako su nas primili, sve u fulu, sve top, ‘ako smo jeli, pili…ma sve u fulu i rekli su da će doć’

  11
  8
 2. U Opstinu ne dobijamk plate gospodo!!! A vi se vucinjate po Zrenjaninu. Jer ce od 70000 Zrenjaninaca da vas vidi njih 20 i od tih 20 ni jedan sem onih sto ih dovodite tu od nasih para, nece doci na nesretnu Mimozu. Sram vas bilo!!!

  14
  7
 3. Beograd u 18h u Knez Mihajlovoj,sta ce raditi kontra miting ovima kod filozovskog u Vasinoj ulici.
  Ko im je smislio tako pametan termi

  21
  7
 4. Mica + Simrak, tooo!!! Prozor u svijet, donjece ulja umesto plata,…. Zrenanici ce hrliti zzaaa duom.
  ali neka upozaju svijet u nekadasnu EX YU. Simrak radi na uvođenju vanrednog voza iz Zrenanina u H.Novi a Mica o dolasku 10.000 navvijjaca, TOOO!

  20
  8

Ostavite komentar

*

code