Ministar Nuhodžić i direktor policije Stojanović u posjeti opštini Herceg Novi

Ministar Nuhodžić i direktor policije Stojanović u posjeti opštini Herceg Novi

8
Podijeli

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović boravili su danas u radnoj posjeti Centru bezbjednosti Herceg Novi.

Na sastanku sa načelnikom CB Herceg Novi Petrom Ognjenovićem i njegovim saradnicima, razgovarano je o rezultatima, kapacitetima i izazovima u radu Centra bezbjednosti Herceg Novi. Konstatujući da je bezbjednosna situacija u Herceg Novom stabilna, ministar Nuhodžić i direktor Stojanović su saopštili da je potrebno intenzivirati operativno-preventivne i represivne mjere i radnje, u cilju još efikasnije borbe protiv svih oblika organizovanog kriminala. U kontekstu poslova i zadataka iz policijske nadležnosti, koji se sprovode u okviru operativne akcije „Ljeto 2017“, posebno su ukazali na značaj angažovanja policijskih službenika iz Srbije i Hrvatske na području Herceg Novog, što će preventivno uticati na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone.

Picerija i restoran

Zajednički su zaključili da i u narednom periodu treba nastaviti sa proaktivnim djelovanjem u odnosu na pripadnike organizovanih kriminalnih grupa i permanentnim sprovođenjem kontrola tzv. bezbjednosno interesantnih lica.

Radna posjeta je nastavljena susretom ministra Nuhodžića i direktora Stojanovića sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem. Sastanak je bio prilika da se razgovara o konkretnim prioritetima koji će doprinijeti obezbjeđivanju veće sigurnosti građana i bezbjednijem odvijanju ljetnje turističke sezone. Predsjednik Katić je naveo da lokalna uprava ostvaruje kvalitetnu saradnju sa CB Herceg Novi, te da CB Herceg Novi ima podršku rukovodstva u realizaciji aktivnosti od interesa građana na području ove opštine. Ministar Nuhodžić je informisao o planiranim aktivnostima na postavljanju video nadzora na javnim površinama u Herceg Novom, kako bi se poboljšala efikasnost Policije u otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja. U pravcu što uspješnije realizacije ovog projekta, dogovoreno je da se komunikacija opštinskih organa sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dodatno intenzivira i unaprijedi.

8 Komentari

 1. @Za Mudrešu!!!
  Da su tebe prebili kao drugog podpredsednika zbog tvog ideološkog opredjeljenja ni ti sigurno ne bi dobrovoljno došao da razgovaraš sa njima.

  8
  5
 2. IMAM I JA DVOJNO DŽAVLJANSTVO, DOĐITE DA MI GA UZMETE. A ŠTO I MI NE BI IMALI DVOJNO DRŽAVLJANSTVO SA SRBIJOM KAD GA I SVETO MAROVIĆ IMA?

  17
  9
 3. Jesu li rekli da će i u HN pregledati ko od nadležnih funkcionera i poslanika ima dvojno drzavljanstvo kao u KO i Bud. Imace posla i u HN.

  16
  14

Ostavite komentar

*

code