Početna Društvo Ministarki Bratić, rukovodstvu Opštine Herceg Novi i vjernicima Spomen knjige u znak...

Ministarki Bratić, rukovodstvu Opštine Herceg Novi i vjernicima Spomen knjige u znak zahvalnosti za učešće u litijama

32

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i poslanica Danijela Đurović prisustvovali su jutros Božićnoj liturgiji, koju je u hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj služio namjesnik hercegnovski protojerej stavrofor Radomir Nikčević. Tim povodom su im uručene spomen knjige “Obnova manastira i svetinja u Crnoj Gori”, u znak zahvalnosti za učešće u prošlogodišnjim litijama i doprinos u borbi za odbranu svetinja.

Foto: Služba za informisanje OHN

Spomen knjige uručene su ministarki Bratić, predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Samardžiću, te potpredsjedniku Opštine Milošu Konjeviću, poslanici u Skupštini Crne Gore Danijeli Đurović i savjetniku predsjednika Opštine Nenadu Vitomiroviću, kao i prisutnim vjernicima, saopšteno je iz press službe Opštine.

Takođe, Mitropolija crnogorsko-primorska će svakom učesniku litija u našoj zemlji dodijeliti spomen knjigu, sa potpisom i blagoslovom Mitropolita Amfilohija.

Vjernicima u Crkvi Sv. Spasa obratila se i ministarka Bratić, uz poruku da je dirnuta kako ovim poklonom, tako i dočekom prilikom posjete lokalnoj samoupravi 25. decembra, sada već prošle godine.

-Herceg Novi je moj grad, to je grad u kojem žive moje majka i sestre, moji najbliži. Najgostoljubiviji, i čini mi se najljepši grad sa najdivnijim ljudima. Želim još jednom da vas pozdravim i da u slobodnoj Crnoj Gori zajedno sa vama uskliknem: Hristos se rodi, braćo i sestre-poručila je ministarka Bratić nakon uručenja spomen knjige.

Kako je nakon Božićne liturgije pojasnio Nikčević, desetak dana prije upokojenja Mitropolita Amfilohija, dogovoreno je da MCP svakom učesniku dodijeli spomen knjigu u znak zahvalnosti na pruženoj podršci tokom prošlogodišnjih litija. U saradnji sa izdavačkom kućom „Svetigora“ štampano je preko 200.000 primjeraka, a Nikčević je dodatno apelovao da se postepeno i uz poštovanje zdravstvenih mjera knjige podijele do Uskrsa.

32 Komentari

 1. Jedini koji je ovdje zaslužno je Vitomirović, bez političkih poena. Od javnih rasprava sa državom do protesta i litija, sve je to prošao u zadnjih pet godina sa našim sveštenstvom. Iskreno i posvećeno protiv ovakog zakona.

 2. Osoba kojoj posebno treba zahvaliti sto su potesti prosli mirno u najrizicnijim vecerima je paroh kucki, Drago Pesikan. Treba ga pohvaliti u ljudskom smislu jer je mudar covjek koji je umio da odigra svestenicku ulogu a da nikoga ne vrijedja… Narodni covjek, jednostavan i neusiljen, rodjen ovdje, poznaje narav svoga naroda.

  5
  10
 3. Organizacija litija je krenula iz Herceg Novog, kao oblik mirnog, građanskog bunta zagarantovanog Ustavom. Do tog trenutka su po Crnoj Gori bili protesti na granici zakona, kao i blokade saobraćaja. Trebaju ovi ljudi da dobiju nagrade, na miran način i bez sukoba su nas organizovali da iskazemo svoje nezadovoljstvo. I bili su u prvim redovima i na sebe preuzeli odgovornost pred zakonom, kada su se mnogi drugi narodni “velikaši” sakrili u mišiju rupu. I zajedno smo pobjedili. Hvala im na tome, Bog ih blagoslovio.

  7
  22
  • I u ovom svečanom trenutku kako naš narod kaže blagim danima ti si se našao da besjediš odakle je sve krenulo. Šta hoces reci sa tim da su po Crnoj Gori protesti bili na Ivici zakona. Hoćeš reci da su litije do Djurdjevih stupova, iz Kuča do Hrama u Nikšića do hrama u Podgorici i sirom naše Crne Gore nisu bile dostojanstvene ???
   Jeli to hoćeš da kažeš ??? Jeli hoćeš narod da dijeliš ???
   Jeli na Ivici zakona litija na Zabljaku na minus 8 stepeni kroz mećavu koja je postala sinonim slobode.
   A sto se tiče nagrada svi koji su učestvovali bar i jednom u dostojanstvenim litijama biće nagrađeni od dragog Boga
   Nijedna ovozemaljska nagrada sa tom nemoze se porediti!!!
   I znaj vjerujući narod je uvjek u prvim redovima.
   Pustite se Crkve i vjere za prikupljanje sitnih političkih poena.
   Inače sam u ovom prisutan od Zelenike 26.12.2019 i blokade magistrale zaključno sa 23.08.2020 kada smo se jedva probili do blizu Krstionice na Miholjskoj Prevlaci.

   2
   13
 4. Kakve veze ima sto joj rodbina zivi ovdje.Gospođa ministarka je ministarka na nivou cijele drzave za resor na cijem je celu.Nemam nista protiv nikog licno ali???Privatno u redu neka svako radi sta hoce i meni je drago sto je Herceg Novi ajd recimo trenutno u centru paznje,samo mislim da nije diplomatski u odnosu na druge.Kad ovo kazem mislim i na Bar ,Ulcinj,Rozaje ,Berane, Petnjicu,Pljevlja,na sve gradove Crne Gore.Cijenim znanje, obrazovanje ,tradiciju, obicaje samo Crna Gora je i mnogo mnogo sire sem obilazaka i privatnog prezentovanja u crkvama.Nama treba Crna Gora istih prava za sve građane ma koje bio vjere i nacije .I svaki grad i opstina u Crnoj Gori ministarki treba biti vazan.Ovo je moj ugao gledanja ,budimo jednaki ne dijelite nas i ne prebrojavajte ko gdje kome zivi

  39
  11
 5. Sto vam je sa komentarima? Kakve veze ima to sto je iz bikece? Gradjanin crne gore je. Ve ina nas je od nekle drugdje. Kakvi su to prikitivni stavovi za velike GRADJANISTE,sramota. Vamo pljuvate trampa zbog zatvaranja granica a ovdje ovo. U cemu je problem,da nije gospodja glupa ili nedorasla zadatku zacrazliku od prethodnog monstruma koji je bio na tom mijedtu. Ponasajte se isfrustrirani magarci. Sve ce biti u redu.

  23
  46
 6. A nije vam smetalo kad su ministri s novskim DPS tikve sadili, a smeta vam sto je zena vjernik i sto ide u crkvu! Nasa je Crkva, Srpska pravoslavna i u Bileci i ovdje, nebitno u koji cemo hram uci, isto je. Vi ateusti, bolje cutite jer ispadate smijesni!

  32
  49
 7. Naravno da je sada tvoj, bez obzira ko je okle ja se nadam da je i nas staronovljana malo, a ne samo Bratića,Nikčevića, Mojdežana, Žvinjana i Krivošijana….

  44
  18
 8. Bravo za nasu Ministricu. Ona je skoro nasa sugrađanka , ovdje joj je familija, brat i sestra,rodbina. Nadamo se da ce cesto da dolazi. Čestitke

  39
  74

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code